ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παιχνίδι στο σπίτι!!

0

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, σήμερα θα παρουσιάσουμε ορισμένες ιδέες για παιχνίδι στο σπίτι το οποίο εμπλέκει και τους γονείς και τα παιδιά. Διάφορες έρευνες με την πάροδο των ετών έχουν αποδείξει ότι παίζοντας απλά παιχνίδια που ενθαρρύνουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τους μύες τους, να πηδούν, να τρέχουν, να σκέφτονται και να αναλύουν όχι μόνο προωθούν την καλή σωματική υγεία αλλά επίσης διδάσκουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Μαμά (ή Μπαμπάς) Μάγος!

Γίνετε ο μάγος των παιδιών σας!  Απλά τοποθετήστε ένα νόμισμα κάτω από ένα από τα τρία κύπελλα και ανακατέψτε τα κύπελλα γύρω. Στη συνέχεια, ζητήστε από τα παιδιά σας να μαντέψουν ποιο ποτήρι κρατάει το νόμισμα. Οι “πονηροί” γονείς μπορούν να τοποθετήσουν τα κύπελλα κοντά στην άκρη ενός τραπέζι και να ρίξουν κρυφά το νόμισμα. Παρακολουθήστε τα μάτια των παιδιών σας που λάμπουν με έκπληξη όταν μαθαίνουν ότι το νόμισμα έχει φύγει!

ΣΤΟΠ!

Επιλέξτε μερικές από τις αγαπημένες μελωδίες των παιδιών σας και αυξήστε την ένταση. Ζητήστε τους να χορέψουν μέχρι να σταματήσει η μουσική. Όταν σταματάει, πρέπει να “παγώσουν” σε οποιαδήποτε θέση βρίσκονται - ακόμα κι αν έχουν ένα πόδι επάνω. Για να κάνετε το παιχνίδι πιο δύσκολο, ζητήστε από τα παιδιά να σταματήσουν σε συγκεκριμένες στάσεις: ζώα, σχήματα, γράμματα. Τα μικρά παιδιά αγαπούν ιδιαίτερα αυτό το παιχνίδι.

Κυνήγι θησαυρού

Τα παιδιά αγαπούν να βρίσκουν κρυφά αντικείμενα - ειδικά όταν υπάρχει ένα βραβείο στο τέλος. Απλά γράψτε τις ενδείξεις σας σε μερικά χαρτιά - δημιουργήστε. Τοποθετήστε την πρώτη ένδειξη κάπου εύκολο να βρεθεί. Στη συνέχεια, αφήστε όσο το δυνατόν περισσότερες ενδείξεις γύρω από το σπίτι, κάνοντας μια διαδρομή μέχρι το τελικό σημείο. Αντί για ένα βραβείο, το κυνήγι του θησαυρού μπορεί να οδηγεί σε διάφορα νομίσματα γύρω από το σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά συλλέγουν όλα τα νομίσματα και τα βάζουν στο κουμπαρά τους στο τέλος.

Δρόμος με εμπόδια

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε ένα σχετικά ευρύ χώρο στο σπίτι και να αφαιρέσετε τα πράγματα που μπορούν να βλάψουν το παιδί. Στη συνέχεια τοποθετήστε διάφορα εμπόδια, όπως μαξιλάρια, μικρές καρέκλες και άλλα αντικείμενα σε διαφορετικές θέσεις για να κάνετε την πορεία πιο δύσκολη. Η επιβράβευση στο τέλος είναι απαραίτητη.  Όλη αυτή η διαδικασία θα ενθουσιάσει το παιδί αρκετά και θα επεκτείνει επίσης τις δεξιότητες σκέψης και επίλυσης προβλημάτων.

Το παιχνίδι ακρόασης

Αυτό το παιχνίδι είναι βέβαιο ότι θα εκπαιδεύσει και θα ευχαριστήσει τα μικρά παιδιά. Επιλέξτε διάφορα αντικείμενα. Ζητήστε από τα παιδιά να εξετάσουν όλα τα αντικείμενα προσεκτικά . Στη συνέχεια, ζητήστε από το παιδί να καλύψει τα μάτια του και να ακούσει καθώς παίρνετε ένα αντικείμενο και κάνετε ήχους με αυτό. Ζητήστε από το παιδί να μαντέψει ποιο αντικείμενο έκανε τον ήχο. Παραδείγματα αντικειμένων μπορεί να είναι μια χτένα (τρέξτε τα δάχτυλά σας κατά μήκος της), ένα ποτήρι (χτυπήστε απαλά), γυαλόχαρτο, κατσαρόλα, κουτάλι κτλ. Γίνετε δημιουργικοί και διασκεδάστε!

Αυτές είναι μερικές μόνο ιδέες για παιχνίδι. Πραγματικά θα είναι πολύ διασκεδαστικό να κάνετε μία σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο και να ανακαλύψετε κι άλλα παιχνίδια! Εκτός από τα παιδιά, είναι κάτι που αναμφίβολα θα λειτουργήσει πολύ ευεργετικά και για εσάς.

Για απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο [email protected] ή στο 693 60 60 070

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ