ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο «καλός», ο «κακός», ο «αγαθός» και οι«αναποφάσιστοι»

0

Σε ένα παράλληλο κόσμο υπήρξαν ένας ηλικιωμένος φύλαρχος που αν και είχε προβλήματα υγείας ήταν χαρακτηρισμένος από το μεντιακό κόσμο ως «καλός». Βέβαια ο στρατός του όπου και αν εισέβαλε στο παρελθόν ούτε λίγο ούτε πολύ όταν έφυγε άφησε καμένη γη. Σε αυτές τις εισβολές συμμετείχανκαι άλλοι φύλαρχοι που είχαν συστήσειένα στρατιωτικό οργανισμό που διοικούσε.

Από την άλλη ένας άλλος φύλαρχος ο «κακός» συμμετείχε επιλεκτικά άμεσα ή έμμεσα σε πολέμους για να δηλώνει την επιρροή του. Θέλησε να αναγεννήσει ένα παλαιότερο σύμφωνο που κατέρρευσε τρεις δεκαετίες πριν. Είναι το αντίπαλο δέος του «καλού» φύλαρχου αλλά όχι τόσο φιλικός με τα παγκόσμια ΜΜΕ.

Άλλωστε πριν πολλά χρόνια, μετά από ένα παγκόσμιο πόλεμο, οι προκάτοχοί του «καλού» και του «κακού»φύλαρχου δημιούργησαν ζώνες επιρροής και στρατηγικής με αποτέλεσμα να«ψυχραθούν».

Βέβαια ο «καλός» και ο «κακός»πρόσφατα έβαλαν στο μάτι ένα «αγαθό» μικρό φύλαρχο ο οποίος ήθελε να αλλάξει στρατόπεδο χωρίς να έχει σταθμίσει τις συνέπειες, αλλά και χωρίς να ανήκει σε κάποιο οργανισμό. Ο «κακός» φύλαρχος με συγγενικούς δεσμούς τον είχε στο χέρι γεωπολιτικά, ενεργειακά, στρατιωτικά (αφού άνηκε στο συνασπισμό του για δεκαετίες) τον προειδοποιούσε αλλά και απειλούσε διαρκώς. Ο «αγαθούλης» όμως επέμενε να ζητάει καθοδήγηση και βοήθεια από τον ηλικιωμένο «καλό» φύλαρχο (τον βοήθησε να ανέβει στην εξουσία)που του έταζε «λαγούς με πετραχήλια».

Εδώ εμπλέκονται και οι «αναποφάσιστοι» μιας άλλης ένωσης πολλών φυλών με χαλαρούς και προβληματικούς δεσμούς που όμως θα υποστούν άμεσα τις συνέπειες ενεργειακές, οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, στρατιωτικές γιατί είναι οι άμεσοι γείτονες και αποδέκτες των συνεπειών του κατ’ ουσία εμφύλιου πόλεμου.

Ποιοι θα πληρώσουν το τίμημα όταν τελειώσει ο πόλεμος; Η χώρα του «αγαθούλη» φύλαρχου άμεσα με ανθρώπινες, υλικές απώλειες, οικονομική καταστροφή και απώλειες εδαφών.

Ο«κακός» φύλαρχος δεν αποσύρεται χωρίς να φανεί νικητής με το όποιο κόστος. Θέλει να αποδείξει ότι έχει την ισχύ, με κάθε τίμημα, να επιβληθεί. Πιθανόν έχει την συμπαράσταση του «σχιστομάτη» μεγάλου φύλαρχου που δεν συμμετέχει.

Οι «αναποφάσιστοι» φύλαρχοι της «ένωσης φυλάρχων» λόγο της ασύμπτωτης και διαρκούς πολυφωνίας επιδίδονται σε υποσχέσεις και λεκτική συμπαράσταση προς τον «αγαθούλη» που θέλει να τους βάλει σε ένοπλη σύρραξη με τον «κακό» φύλαρχο.Άμεσα είναι οικονομικά, ενεργειακά και πολιτικά χαμένοι.

Κερδισμένος είναι μόνο ο «καλός»γέρος φύλαρχος που θα πουλήσει ακριβά στην ένωση την ενέργεια, τα όπλα, θα αυξήσει την στρατιωτική του παρουσία και θα εισβάλει, μετά τον κατ’ ουσία εμφύλιο πόλεμο, για πρώτη φοράχωρίς να ρίξει τουφεκιά στην διαμελισμένη χώρα του «αγαθούλη» που παραδοσιακά άνηκε στο σύμφωνο του «κακού». Πέτυχε μέσα από αυτό τον πόλεμο να ελέγξει την οικονομία των «αναποφάσιστων» (οικονομικών αντιπάλων) που το επιθυμούσε από καιρό, να προβληθεί ως «καλός» στα ΜΜΕ και να νικήσει στην διεθνή πολιτική σκακιέρα τον «κακό» φύλαρχο.

Όσο για τον «αγαθό» φύλαρχο η άγνοια κίνδυνου, η αδυναμία λήψηςαποφάσεων, η άκριτη αποδοχή των συμβουλών από τον «καλό» φύλαρχο, η αδιαλλαξία με τον «κακό» φύλαρχο,η λάθος στρατηγική ότι θα βοηθηθεί από τους «αναποφάσιστους» θα κριθούν από την Ιστορία.Γιατί αυτός δεν είναι τηλεοπτικός ρόλοςαλλά διακυβεύονται οι ζωές εκατομμυρίων πολιτών και η υπόσταση μίας χώρας.

Όπως ανέφερε και ο Θουκυδίδης πριν από εικοσιπέντε αιώνες στις Διεθνείς σχέσεις μεταξύ των κρατών δεν υπάρχει δικαιοσύνη και έλεος για τον αδύναμο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ