ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκλογών επίλογος…

0

Για μένα δεν ήταν ούτε απλή, ούτε εύκολη υπόθεση. Από την στιγμή που πήρα αυτή την απόφαση έως την περασμένη Κυριακή πέρασα δύσκολα. Όμως ήταν η επιλογή μου και την υποστήριξα σθεναρά. Και παραμένω σίγουρος πως ορθώς έπραξα και ορθώς αποφάσισα να κάνω την συνέχεια μου στην πόλη που ζω και όχι στον τόπο καταγωγής μου. Και ορθώς επέλεξα να ενταχθώ στην συγκεκριμένη παράταξη. Και είμαι βέβαιος πως ήταν απολύτως σωστό να σταθώ δίπλα στον δήμαρχο που άλλαξε την εικόνα αυτής της πόλης και έχει το κουράγιο και την ικανότητα να συνεχίσει να αλλάζει την εικόνα ολόκληρου του Δήμου Ρεθύμνης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Το ότι θεσμικά δεν θα είμαι μέλος των εξελίξεων που έρχονται, δεν με στενοχωρεί. Αυτό ήταν απόφαση των πολιτών. Και την σέβομαι αυτή την απόφαση. Όπως έμαθα να σέβομαι κάθε λαϊκή ετυμηγορία από το 1998 που σε ηλικία 24 ετών έθεσα τον εαυτό μου πρώτη φορά στην κρίση των ψηφοφόρων. Διότι, όπως έχεις να κάνεις πράγματα όταν ψηφίζεσαι και εκλέγεσαι, έτσι έχεις υποχρέωση να προχωρήσεις μπροστά και όταν ψηφίζεσαι και δεν εκλέγεσαι. Άλλωστε υποστήριξα και προεκλογικά πως στις εκλογές δεν υπάρχει νικητής και χαμένος. Υπάρχει η απόφαση των πολιτών που σε τοποθετεί αναλόγως ανάλογα. Τίποτα περισσότερο από αυτό.

Κλείνει, λοιπόν, αυτό το κεφάλαιο και προχωρώ σε νέες διαδρομές χωρίς να σκέφτομαι αρνητικά, πάντα δίπλα σε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια μου, χωρίς να ασχολούμαι με όσους προσπάθησαν πάρα πολύ για να βρεθώ σε μη εκλόγιμη θέση, και κυρίως αγνοώντας επιδεικτικά όλους όσοι «στήριξαν» την υποψηφιότητα μου, υποσκάπτοντας τεχνηέντως. Όλα μέσα στο «παιχνίδι» είναι και για όλους έχω απέραντη κατανόηση καθώς για τον κάθε ένα δεν είμαι εγώ το πρόβλημα αλλά ο ίδιος του ο εαυτός.

Κλείνουμε αυτό το κεφάλαιο και βάζουμε πλώρη για νέα ταξίδια. Άλλωστε το πρώτο ανάγνωσμα που με συνεπήρε όταν ήμουν μικρός ήταν η Οδύσσεια του Ομήρου και το αγαπημένο μου ποίημα είναι η Ιθάκη του Κωνσταντίνου Καβάφη. Αλίμονο σε όσους δεν καταλαβαίνουν την αξία του ταξιδιού. Αλίμονο σε όσους νομίζουν πως η Ιθάκη είναι μια εύκολη υπόθεση. Ευτυχώς δεν παρερμήνευσα ποτέ τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μου. Ερμήνευα όμως τα σημεία. Και το αυτό έπραξα και τώρα. Και όπως έγραψε ο Μανώλης Δουκίδης : «Αυτό που μετράει δεν είναι η επιθυμία σου για να νικήσεις και να πετύχεις. Όλοι έχουν τέτοιες επιθυμίες. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η αποφασιστικότητά σου να δουλέψεις σκληρά για να εκπληρώσεις την επιθυμία σου να πετύχεις».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ