ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ο κύβος ερρίφθη - «Κλείνει η ομπρέλα»

0

Ο κύβος ερρίφθη καθώς τα μέλη της «Ομπρέλας» αποφάσισαν μετά από πολύωρη συνεδρίαση να αποχωρήσουν από το κόμμα κατά την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ μειοψήφησε η πρόταση να μη συμμετέχουν καθόλου στο όργανο. Προφανώς στο σκεπτικό της απόφασης τους εμπεριέχεται η διάθεση να μετατ΄ρεψουν την αποχώρηση σε πολιτικό γεγονός.

Οι λόγοι φυσικά, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι αυτοί που μέχρι τώρα έχουν εκφραστεί.

Ωστόσο, και με δεδομένο ότι δε θα τους ακολουθήσει η τάση της Αχτσιόγλου 6+6, η αποχώρησή τους δε θα συμπαρασύρει τη διάσπαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ως τώρα, από τους βουλευτές, μόνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται ανάμεσα στα στελέχη που θα αποχωρήσουν.

Όμως είναι ήδη γνωστό ότι τα δύο προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Βούτσης και Σκουρλέτης, αναμένεται να ανακοινώσουν την αποχώρησή τους πριν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα από βίντεο ανακοίνωσε ότι εάν η Κ.Ε. αρνηθεί να συζητήσει τη διαγραφή των 4, θα προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος.

Εκείνο που μένει να μάθουμε είναι η στάση που θα κρατήσει ο Ανδρέας Ξανθός δεδομένου ότι υπέγραψε το κείμενο των στελεχών της Ομπρέλας που προανήγγειλε την αποχώρησή της από το κόμμα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ