ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Αξιοποίηση των ορεινών περιοχών με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξή τους

0

 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
Κέντρο Πολιτισμικής & Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και     Αυλοποτάμου «ΘΕΟΜΗΤΩΡ»
Ρέθυμνο, Λόφος Τιμίου Σταυρού
Η εκδήλωση θα αποτελέσει ορόσημο για να υπογραμμιστεί ο βασικός ρόλος των αγρο-τικών και ορεινών περιοχών στην επίτευξη των πολιτικών στόχων της Ευρώπης μετά το 2027. Θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις που επηρεάζουν τις αγροτικές και ορεινές περιοχές, καθώς και σε λύσεις που μπορούν να ενδυναμώσουν τις κοινότητές τους και να ανοίξουν το δρόμο για ζωντανές αγροτικές οικονομίες. Επιπρόσθετα θα εστιάσει σε συστάσεις και στον οδικό χάρτη  πολιτικής MOVING για την απελευθέρωση της δύνα-μης των αλυσίδων αξίας των ορεινών περιοχών, με έμφαση στην προγραμματική περί-οδο μετά το 2027.
Στόχοι
•    Απεικόνιση του βασικού ρόλου των ορεινών και αγροτικών περιοχών, με έμφαση στις αλυσίδες αξίας, στην επίτευξη των πολιτικών στόχων της Ευρώπης μετά το 2027.
•    Παρουσίαση εργαλείων, λύσεων και πολιτικών για την αύξηση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας των αγροτικών και ορεινών κοινοτήτων.
•    Παρουσίαση του Οδικού Χάρτη  Πολιτικής MOVING και τις τελικές συστάσεις του για να ξεκλειδώσουν τη δύναμη των αλυσίδων αξίας και να συμβάλουν στη βιώσι-μη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών.
•    Συζήτηση για τη συμβολή του σχεδίου MOVING στο μακροπρόθεσμο όραμα της ΕΕ για τις αγροτικές περιοχές και τις πολιτικές της ΕΕ μετά το 2027.
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ακαδημα-ϊκής και ερευνητικής κοινότητας καθώς και εκπρόσωποι τοπικών και αναπτυξιακών φο-ρέων των ορεινών περιοχών προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για το όραμα τους διαμέσου των πολιτικών των ορεινών περιοχών.
Όλα τα μέχρι στιγμής παραδοτέα του έργου δημοσιεύονται στη βιβλιοθήκη (LIBRARY) του ιστότοπου του MOVING.
Πληροφορίες σχετικά με το έργο MOVING εντοπίζονται στους παρακάτω συνδέσμους:
https://www.moving-h2020.eu/
https://www.facebook.com/MOVINGH2020
https://twitter.com/MOVINGH2020
https://www.linkedin.com/company/MOVINGH2020/
https://www.instagram.com/moving_h2020/
https://www.youtube.com/watch?v=iHozHdFdQlc
https://www.researchgate.net/project/MOVING-MOUNTAIN-VALORIZATION-THROUGH-INTERCONNECTEDNESS-AND-GREEN-GROWTH
https://www.facebook.com/MOVING.Crete

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ