ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Συνέντευξη με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της «Πλεύσης Ελευθερίας» Μανώλη Ιωνά

0

Ποιός είναι ο λόγος που συμμετέχετε στις προσεχείς ευρωεκλογές;

Γιατί ανησυχώ… γιατί βλέπω μία Ευρώπη στις συμπληγάδες του προστατευτισμού της απομόνωσης και του εξτρεμισμού (τόσο από τη Ανατολή όσο και από τη Δύση). Βλέπω μία Ευρώπη πληγωμένη από τις οικονομικές πολιτικές που έπληξαν τους πολίτες της, να φλερτάρει με την Ακροδεξιά που θέλει να κρυφτεί από τα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσει τα κεκτημένα της. 

Φοβάμαι ότι πολλοί Ευρωπαίοι σήμερα γοητεύονται από τις ρητορικές μίσους, την ώρα που ο κόσμος χρειάζεται την Ευρώπη του Διαφωτισμού.

    • Φανταστείτε μία Ευρώπη της Ακραίας Δεξιάς που θα θυσιάσει τον αγώνα ενάντια στην κλιματική κρίση επικαλούμενη φτηνά επιχειρήματα για φθηνότερο ρεύμα χωρίς να αξιολογεί 

    • Φανταστείτε μία Ευρώπη που επαναπροσδιορίζεται από τις αρχές του Εθνικισμού και των φυλετικών διακρίσεων

    • Φανταστείτε μία Ευρώπη που θα είναι θιασώτης των γεωπολιτικών εξελίξεων χωρίς να μπορεί να ορθώσει ανάστημα απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της Δύσης  και στον πολιτικό ή θεοκρατικό φονταμεταλισμό της Ανατολής 

    • Φανταστείτε μία Ευρώπη στην οποία η πρόσβαση στη τέχνη και τον πολιτισμό θα επιτρέπεται μόνον για τους ομοϊδεάτες και θα συνθλίβει οτιδήποτε αντισυμβατικό ως επικίνδυνο. 

Απλά, λοιπόν, γιατί τα προβλήματα μας όλα είναι ευρωπαϊκά, όχι εθνικά.

 

Γιατί με την "Πλεύση Ελευθερίας" ; 

Σήμερα οι Έλληνες της Ευρώπης οφείλουμε να αγωνιστούμε για την επαναφορά του συστήματος σε ισορροπία. Οφείλουμε να προάγουμε τους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που παράγουν κοινωνική αδικία….
Η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είναι ακριβώς αυτό το πράγμα…. Είναι το κίνημα που αγωνίζεται ενάντια στην κοινωνική αδικία, ενάντια στον ανορθολογικό τρόπο χρήσης φυσικών πόρων, ενάντια στην ανελευθερία του λόγου, ενάντια στις κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις…… Θα σπεύσετε κάποιοι να πείτε ή ενδόμυχα θα σκεφτείτε, ότι τα επιχειρήματα αυτά αναπαράγονται με πομπώδη λόγο και από άλλα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ….
Δεν έχετε άδικο, ΟΜΩΣ, όλες οι κατ ’ευφημισμό αυτές προοδευτικές φιλελεύθερές, συντηρητικές, σοσιαλιστικές ή κομμουνιστικές δυνάμεις, τα χρησιμοποιούν υποκριτικά ως μανδύα για την επίτευξη αλλότριων στόχων.


 

Ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για την χώρα μας σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι; 

Ο αγώνας για την απαραίτητη σύγκλιση μας με τις αρχές του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού… 

  • Η κοινωνική δικαιοσύνη ως βασικός πυλώνας.
  • Η διαχείριση των φυσικών πόρων και της κλιματικής κρίσης. 
  • Η ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη για όλους, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους. 
  • Η προστασία της Ευρωπαϊκής κληρονομιάς με πρώτιστο στόχο την επιστροφή των γλυπτών ως αποτέλεσμα μίας Ευρωπαϊκής προσπάθειας.

Δεν γίνεται να  Κομπάζουμε για την απομάκρυνση από τον εφιάλτη της εθνικής πτώχευσης και της ισχνής αύξησης των αποδοχών μας ΑΛΛΑ η πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά αγαθά γίνεται με αναξιοπρεπείς όρους με δεκανίκι τα επιδόματα….  

Δεν γίνεται να επενδύονται δισεκατομμύρια στην ενεργειακή μετάβαση, ΑΛΛΑ το κράτος έχει εγκαταλείψει  τους Θεσσαλούς αγρότες θύματα της κλιματικής κρίσης, με πρόσχημα μία άδικη ΚΑΠ.

απλά δεν γίνεται η πολιτική νομενκλατούρα μας κραδαίνει το δάκτυλο και απαιτεί την παθητική μας στάση για λανθασμένες επιλογές που έκανε ή ίδια.

Ποιό είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο ενόψει των εκλογών της Κυριακής; 

Επειδή δεν δέχομαι να ορίζουν το μέλλον μου από το χρώμα ή το φύλλο μου, ούτε να διαλύουν το περιβάλλον μου με δικαιολογίες περί οικονομικής ανάπτυξης, 

Επειδή δεν δέχομαι να ορίζουν την τροφή και τη στέγη μου τα ντροπιαστικά επιδόματα και δεν μπορώ να ανεχτώ ότι εγώ φταίω για τη μοιραία λάθη τους, επιλέγω να ζήσω σε μία περήφανη Ευρώπη.…

Και επειδή όποιος δεν συμμετέχει, είναι καταδικασμένος να διοικείται από τους αριστερούς και δεξιούς γελωτοποιούς, οφείλουμε όλοι να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τη ΖΩΗ ΜΑΣ… χρειαζόμαστε ορθολογικό πολιτισμό στην πολιτική

Μην γελιέστε από τα επικοινωνιακά τρυκ των κοινωνικών δικτύων. Η Ευρώπη είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και χρήζει την ουσιαστική συμμετοχή όλων μας. Μην ψηφίζεται για να δώσετε μήνυμα τιμωρίας. ψηφίσετε για να δώσετε μήνυμα κοινωνικής δικαιοσύνης και προόδου.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ