ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Πως ψήφισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί

0

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 91ο εκλογικό τμήμα, στο 21ο Γενικό Λύκειο Αθηνών και ακολούθως δήλωσε: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και κρίσιμες. Εύχομαι να έχουμε υψηλή συμμετοχή, η ψήφος είναι η πιο δυνατή φωνή των πολιτών».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Α’ Γυμνάσιο Κηφισιάς.

Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις στης τηλεοπτικές κάμερες.

«Ψηφίζουμε για μία ισχυρή Ελλάδα, σε μία δυσχερή Ευρώπη. Θέλω να επαναλάβω και σήμερα, ημέρα εκλογών, πως οι εκλογές είναι μία γιορτή της Δημοκρατίας, και όσο μεγαλύτερη συμμετοχή έχουμε τόσο ισχυροποιούμε την ίδια μας τη Δημοκρατία.

‘Οι Ευρωεκλογές έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Τα επόμενα 5 χρόνια θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ισχυρή ελληνική εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από την Ευρώπη όσα περισσότερα μπορούμε. Σεβόμαστε και τιμούμε τους πολίτες που προσέρχομαι σε αυτή την ανοιχτή διαδικασία. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε το βράδυ».

Σε σχολείο της Εκάλης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί της Κυριακής ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη για συμμετοχή σε αυτή την κρίσιμη εκλογική διαδικασία, καλώντας τους πολίτες να «πάρουν τη ζωή στα χέρια τους».

«Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα της Δημοκρατίας. Επιλέγουμε τι και ποια Ευρώπη θέλουμε. Παροτρύνω όλους τους συμπολίτες μας να αφιερώσουν 30 λεπτά από την ημέρα τους να έρθουν και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, διότι δεν μπορούμε να αναθέτουμε τα προβλήματά μας σε άλλους», είπε χαρακτηριστικά εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

«Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι πολύ συγκινημένος και ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου. Για ένα παιδί που έφυγε με τη γενιά της κρίσης και γυρνά στην πατρίδα του να προσφέρει, είναι ξεχωριστή αυτή η εμπειρία. Την εμπιστοσύνη του κόσμου δεν θα την προδώσω ποτέ», πρόσθεσε.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στο 13ο Δημοτικό Σχολείο του Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλακης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσήλθε στο κέντρο συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από την Ελένη Βατσινά και τον Φραγκίσκο Παρασύρη.

«Σήμερα, η πατρίδα έχει ανάγκη να προκύψει αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση ασυδοσίας» ανέφερε και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν «ποιες δυνάμεις επέβαλαν τη λιτότητα και ποιες στήριξαν την αλληλεγγύη».

«Σήμερα, έχετε πολλούς λόγους να στηρίξετε ΠΑΣΟΚ. Σας ζητώ να μας εμπιστευτείτε. Δεν θα σας απογοητεύσουμε» είπε ο Ν. Ανδρουλάκης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Στην Καλαμάτα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.  

«Δίνουμε φωνή στο δίκιο μας. Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την Ευρώπη της λιτότητας και του πολέμου, με την ακροδεξιά που θέλει να επιβάλει την ατζέντα της», είπε.

«Η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να συμβάλει στην αρχή του τέλους της κυβέρνησης της δεξιάς, να βάλουμε φραγμό στην άνοδο της ακροδεξιάς να δώσουμε ελπίδα στους πολίτες», τόνισε ακόμη.

Κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν και να στηρίξουν ΚΚΕ έστειλε από το 404ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Νέας Ιωνίας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κατσούμπας.

«Σήμερα πάμε όλοι και όλες να ψηφίσουμε για να κοντύνουμε αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ