ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα κατάρτισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για νέους Eυρωπαίους δημοσιογράφους

0

 Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και το Inside Story σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα Κατάρτισης Νέων Ευρωπαίων Δημοσιογράφων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2024-2025.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων δημοσιογράφων,  εστιάζοντας σε θέματα που σχετίζονται με τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και ιδίως με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Διερευνώντας τα αλληλένδετα και πολυδιάστατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα και εξετάζοντας τις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις των δημοσιογραφικών πρακτικών και της κάλυψης, το πρόγραμμα επιδιώκει να προσφέρει στους συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία, προωθώντας παράλληλα μια βαθύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών θεσμών και των διαδικασιών λήψης αποφάσεων.

Αν είστε νέος δημοσιογράφος ή επαγγελματίας των μέσων ενημέρωσης και επιθυμείτε να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, δηλώστε συμμετοχή. Αν είστε εκδότης ή αρχισυντάκτης, παρακαλούμε προωθήστε την πρόσκληση σε νέους σας συναδέλφους.

Το πρόγραμμα αποτελείται από:

*Τριήμερη εκπαίδευση στην Αθήνα (18-20 Νοεμβρίου 2024).

*Δύο ημέρες εκπαίδευσης την άνοιξη του 2025 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για 5 επιλεγμένους συμμετέχοντες.

*Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία 2025 στο Στρασβούργο για επιλεγμένους δημοσιογράφους.

*Συζήτηση της διαδικασίας σύνταξης με την ομάδα του Inside Story.

Οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες θα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια επιλεξιμότητας:

*Εργασιακή εμπειρία μικρότερη των τριών ετών από την ολοκλήρωση των σπουδών.

*Εργασία σε ΜΜΕ στην Ελλάδα ή να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες με αποδεικτικά δημοσιεύματα.

*Ελληνική ιθαγένεια ή άδεια διαμονής στην Ελλάδα.

*Πολύ καλή γνώση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.

*Πτυχίο σε Δημοσιογραφία, Επικοινωνία ή σχετικό τομέα.

*Ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά θέματα.

Επιλογή Συμμετεχόντων

Η διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων θα βασιστεί στα τρία ακόλουθα:

*Επιστολή κινήτρων (μία σελίδα)

*Βιογραφικό σημείωμα (έως δύο σελίδες) και

*Σύντομο πρωτότυπο ρεπορτάζ/άρθρο άποψης (400-1000 λέξεις) ή ένα σύντομο βίντεο (1-3 λεπτά) σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κόστος

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής για τη διάρκεια της κατάρτισης για τους επιλεγμένους συμμετέχοντες εκτός Αθήνας θα καλυφθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΕΚ, καθώς και για όσους/ες επιλεγούν ώστε λάβουν περαιτέρω κατάρτιση στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στην Αθήνα.

Βεβαιώσεις

Βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν στους συμμετέχοντες/ ουσες που θα παρακολουθήσουν όλο το εκπαιδευτικό τριήμερο στην Αθήνα και θα υποβάλουν την τελική εργασία άσκησης.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τη διαδικασία επιλογής, παρακαλούμε συμβουλευτείτε το συνημμένο ενημερωτικό υλικό.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2024, στις 23:00

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ