ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου και εκλογή νέου προέδρου στις 14 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου

0

Την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, με εκλογή νέων συνέδρων στις 1-3 Νοεμβρίου και εκλογή νέου προέδρου στις 24 Νοεμβρίου και με δεύτερο γύρο την 1η Δεκεμβρίου θα εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή.

Στις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογή συνέδρων. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 18- 3. Μειοψήφισαν ο Παύλος Πολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη και η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Την τελική απόφαση, όμως, για τις ημερομηνίες «κλειδιά» στις οποίες θα διεξαχθούν οι κρίσιμες αυτές διαδικασίες του κόμματος θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (21-22/9).

Δεν θα επιλεγεί μεταβατικός πρόεδρος

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε να μην επιλεγεί μεταβατικός πρόεδρος. Τις σχετικές ευθύνες θα έχει η Πολιτική Γραμματεία.

Νωρίτερα, τα μέλη που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη προτείνουν συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 21 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου συνέδριο χωρίς την εκλογή νέων συνέδρων.

Στις δύο αυτές ημερομηνίες που αποτελούν «πρόβα» για τις «γραμμές» που θα αναπτυχθούν στον εσωτερικό διάλογο του κόμματος, ο βουλευτής Χανίων συμφωνεί να μην διεξαχθεί διαρκές συνέδριο, χωρίς δηλαδή την εκλογή νέων συνέδρων και με μόνο θέμα την επικύρωση υποψηφιοτήτων, αντιτείνοντας αυτό να πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου.

Διαφωνούν οι «100» με τις ημερομηνίες

Οι «100» προτείνουν να γίνει στις 3 Νοεμβρίου εκλογή συνέδρων, συνέδριο στις 7 Νοεμβρίου (καταστατικό και πολιτικών θέσεων κι επικύρωσης υποψηφιοτήτων), να εκλεγεί νέα Επιτροπή Καταστατικού και να γίνει φουλ προσυνεδριακος διάλογος.

Ο πρώτος γύρος προτείνουν να γίνει την 1η Δεκεμβρίου και ο δεύτερος 7 Δεκεμβρίου.

«Τα χρονοδιαγράμματα αυτά δεν μπορούν να τηρηθούν», ισχυρίζονται οι Κασσελακικοί.

    Οι «100» λένε όχι στις «fast track» διαδικασίες.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ