ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται OTP και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

0

Αλλαγές στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μελετά η ηγεσία του υπουργείου μετά τη μεγάλη απάτη που αποκαλύφθηκε εις βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Σε δηλώσεις του (στον ρ/σ Σκάι), ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι παρά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τεχνικά, είναι εφικτό χρησιμοποιώντας το ΑΜΚΑ ενός ανθρώπου που δεν μπορεί να το δει, να κάνει κάποιος εικονικές συνταγογραφήσεις».

«Ύποπτες» περιοχές

Ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σε άλλες περιοχές όπου η ηλεκτρονική συνταγογράφηση υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο των συνταγογραφήσεων άλλων γιατρών της ίδιας ειδικότητας.

Όσον αφορά αυτή καθ’ αυτή τη διαδικασία συνταγογράφησης, εξήγησε σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα ασφαλείας, το οποίο θα περιλαμβάνει την αποστολή κωδικού OTP στο κινητό με το οποίο θα απαιτείται η συναίνεση στη συνταγογράφηση.

Πρόκειται για διαδικασία που ήδη ακολουθείται σε τραπεζικές συναλλαγές.

Τo OTP (One Time Password) είναι ο κωδικός που αποστέλλεται μέσω SMS, Viber ή και άλλων εφαρμογών στον αριθμό του κινητού, τον οποίο ο χρήστης πρέπει να βάλει σε ένα συγκεκριμένο πεδίο που του ζητείται προκείμενου να εγκρίνει μία ηλεκτρονική συναλλαγή.

Δημιουργείται αυτόματα και έχει ολιγόλεπτη διάρκεια ισχύος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ