ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ενόψει επισιτιστικής κρίσης..

0

Δεν το λέει κάποιος συνομοσιολόγος. Η επισιτιστική κρίση είναι προ των πυλών και για το λόγο αυτό οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7),  συναντήθηκαν χθες στη Γερμανία με θέμα την επισιτιστική ασφάλεια που τίθεται  στο επίκεντρο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Υπάρχουν 25 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών που αυτή τη στιγμή είναι μπλοκαρισμένοι στο λιμάνι της Οδησσού, το οποίο σημαίνει φαγητό για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο που το χρειάζονται επειγόντως, πάνω απ’ όλα στις χώρες της Αφρικής και στη Μέση Ανατολή», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Ενώ το Skynews ανέφερε, πως οι ελλείψεις και οι επακόλουθες αυξήσεις τιμών αφήνουν τις αναπτυσσόμενες χώρες ιδιαίτερα ευάλωτες, καθώς είναι από τις πιο εξαρτώμενες από την ουκρανική παραγωγή. Ο πόλεμος στην Ουκρανία εξάλλου έχει εκτινάξει τις διεθνείς τιμές των σιτηρών, των μαγειρικών ελαίων, των καυσίμων και των λιπασμάτων, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί, ότι η αύξηση των τιμών θα επιδεινώσει την επισιτιστική κρίση στην Αφρική.

Και όλα αυτά ενώ μαίνεται η ανησυχία για επέκταση του πολέμου στην Μολδαβία και πολλούς να θεωρούν πως ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκίνησει και κάνουμε πως δεν τον βλέπουμε…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ