ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Kommersant: Ο Καναδάς στέλνει την επισκευασμένη τουρμπίνα του Nord Stream στη Γερμανία

0

Ο Καναδάς έστειλε πίσω στη Γερμανία την επισκευασμένη τουρμπίνα για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream με αεροπλάνο στις 17 Ιουλίου, ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση.

Η επιστροφή της επίμαχης τουρμπίνας, ένα κρίσιμο στοιχείο για τη λειτουργία του Nord Stream, από τον Καναδά στον ρωσικό σταθμό συμπίεσης Portovaya, βρίσκεται στο επίκεντρο από τον περασμένο μήνα, τότε που η ρωσική εταιρεία παραγωγής ενέργειας Gazprom μείωσε τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Γερμανία, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ευρώπη έχει δει μείωση των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου εν μέσω ήδη αυξανόμενου ενεργειακού κόστους αλλά και ευρύτερου πληθωρισμού, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις σαρωτικές κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας.

Επί του παρόντος, στο Nord Stream 1 υφίσταται προγραμματισμένη ετήσια συντήρηση, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου.
Πότε αναμένεται να φτάσει η τουρμπίνα στη Ρωσία

Θα χρειαστούν άλλες πέντε έως επτά ημέρες για να φτάσει η τουρμπίνα, της γερμανικής Siemens Energy στη Ρωσία, εάν δεν υπάρχουν προβλήματα με τα logistics και τα τελωνεία, ανέφερε η Kommersant.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η τουρμπίνα στη συνέχεια θα σταλεί από τη Γερμανία με πλοίο και στη συνέχεια θα μεταφερθεί μέσω της ξηράς από το Ελσίνκι. Ο εξοπλισμός αναμένεται να φτάσει στη Ρωσία γύρω στις 24 Ιουλίου, με τις εργασίες προετοιμασίας να διαρκούν άλλες τρεις έως τέσσερις ημέρες, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Nord Stream AG, η εταιρεία εκμετάλλευσης του αγωγού, η Gazprom και το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Η Siemens Energy αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση.

Η Gazprom δήλωσε το Σάββατο ότι αναμένει από τη Siemens να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της κατά την συντήρηση των τουρμπίνων που απαιτούνται για την αξιόπιστη λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream και την αποστολή ενέργειας στην Ευρώπη.

News247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ