ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Λευτέρης Αυγενάκης: «Στηρίζω την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της χώρας μας Κυριάκο Μητσοτάκη»

0

Η ομιλία του Λευτέρη Αυγενάκη έχει ως ακολούθως:

«Είμαστε μαζί, συνεχίζουμε μαζί, για μια Κρήτη υπερήφανη και ζωντανή», τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, απευθυνόμενος στους πολίτες της Μεσαράς, στα εγκαίνια της τοπικής Γεωργικής Έκθεσης, η οποία, όπως είπε, είναι διπλάσια σε εκθέτες από την προηγούμενη.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θυμήθηκε τις προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν για την πρώτη Έκθεση, με τη συμμετοχή του πατέρα του αλλά και του ιδίου ως παιδί, και αναφέρθηκε σε όσους επένδυσαν σε όνειρα, αγωνίες και χρήματα και τώρα βλέπουν να δικαιώνονται.

Αναφέρθηκε στους προσωπικούς του αγώνες για την Κρήτη και ιδιαίτερα για τους πολίτες του Ηρακλείου, αλλά και για την μεγάλη προσπάθεια που έκανε ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να μπούν κανόνες στον ΟΠΕΚΕΠΕ  και να γίνονται σωστές πληρωμές, αλλά και για να αλλάξει ο απηρχαιωμένος κανονισμός του ΕΛΓΑ. Και διαβεβαίωσε τους γεωργούς και κτηνοτρόφους ότι θα συνεχίσουν μαζί τον αγώνα για το καλό του τόπου.

«Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω εάν δεν κερδίσουμε τα αυτονόητα», είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης τονίζοντας τα εξής: «Και προσέξτε επειδή για ένα πράγμα δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανένας, γιατί όλες τις κατηγορίες τις άκουσα στα μέσα ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα, αλλά για ένα πράγμα δεν μπορεί να πει κάποιος, ότι δεν παλεύω, ότι δεν παθιάζομαι, ότι δεν είμαι συνεπής και ότι δε βγαίνω μπροστά, δεν κρύβομαι και δε θα κρυφτώ σε αυτά που έρχονται. Ως βουλευτής του Ηρακλείου, με ό,τι εμπειρία, γνώση και με την άριστη συνεργασία που έχουμε πρώτα απ όλα με τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια, με όλους τους αυτοδιοικητικούς, με τον Δήμαρχο, Επιμελητήρια και με όλους τους τοπικούς παράγοντες, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και δεσμεύομαι γι αυτό απέναντι σας. Και ξέρετε όταν λέω κάτι, το εννοώ και το υπηρετώ μέχρι τέλους. Και θα παλέψουμε μαζί για τα αυτονόητα μεν, που καθυστέρησαν πολλά χρόνια. Εδώ είμαστε λοιπόν, στηρίζοντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, θα κάνουμε τα αυτονόητα, για να παλέψουμε να καλυφθούν κενά πολλών-πολλών- πολλών ετών».

Αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα είπε ότι κατηγορήθηκε λυσσαλέα από Μέσα Ενημέρωσης για πράγματα που δεν έκανε παρότι ζήτησε συγγνώμη δημόσια για μια πράξη που δεν έπρεπε να έχει κάνει.  Στέλνοντας μήνυμα σε εκείνους που αναζητούσαν την πολιτική του ταπείνωση, τόνισε: «ο πολιτικός τελειώνει όχι επειδή το είπαν τα μέσα ενημέρωσης, τελειώνει μονάχα όταν αφήσει, όταν αδιαφορήσει, όταν του γυρίσει την πλάτη ο τόπος που αναφέρεται. Εγώ λοιπόν, δε βλέπω πλάτες, βλέπω πρόσωπα δυνατά, αποφασισμένα, ενοχλημένα, αλλά πάνω από όλα αποφασισμένα να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία και δεσμεύομαι ότι θα είμαι μπροστά. Όχι πίσω, να παρακολουθώ τα γεγονότα. Μπροστά, όπως με είχατε μάθει. Δεν αλλάζει χιλιοστό η συμπεριφορά μου, η αγωνιστικότητά μου και κυρίως το πάθος μου για τον τόπο που ξεκίνησα, για τον τόπο που μεγάλωσα, για τον τόπο που υπηρετώ με τη δική σας εντολή».

Σχετικά με τη στάση συναδέλφων του που έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις είπε ότι δεν κακίζει κανέναν και τους συγχωρεί, κι επισήμανε: «Όμως θέλω να τους πω κάτι, δεν είμαστε εχθροί. Μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι. Δεν τελειώνει η ζωή εδώ πέρα, συνεχίζεται η ζωή. Γι’ αυτό είναι σημαντικό, πριν ανοίξουμε το στόμα μας και ρίξουμε μια κατηγορία, ένα βέλος, καλό είναι να έχουμε αξιολογήσει τα στοιχεία και να θυμόμαστε ότι κύκλους κάνει η ζωή κι είμαστε στον ίδιο τόπο, αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, συναναστρεφόμαστε σχεδόν με τον ίδιο κόσμο. Τους συγχωρώ όλους, τραβώ μία γραμμή και πάω μπροστά. Μπροστά, δυνατά, σταθερά, μαζί όμως».

 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αυγενάκης στα ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των υδάτων στην Κρήτη και στην υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη από την HVA, ύστερα από τη δωρεά ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από την ΤΕΡΝΑ.

Παράλληλα χαρακτήρισε προσωπικό του στοίχημα τόσο τη λειτουργία της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς στον Αμπελούζο όσο και την εξέλιξη των έργων στον Πλατύ Ποταμό.

«Σε μία έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων, ήταν παρατημένη και υπολειτουργούσε. Μια σχολή με μεγάλη ιστορία και μεγάλη προσφορά στον τόπο μας.  Η σχολή αυτή ξαναζωντανεύει. Ήδη με τη συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια, με την Αναπτυξιακή και φυσικά με τους τοπικούς Δήμους Φαιστού αλλά και Γόρτυνας, τα έργα εξελίχθησαν, καθαριότητας, τάξης, και άμεσα 1,2 εκατομμύρια ευρώ έχουν δεσμευτεί και εντάσσονται στο πρόγραμμα Leader για να ξεκινήσουν τα πρώτα έργα. Το είπαμε, το κάναμε συνεργαζόμενοι όλοι μαζί.  Και βέβαια, το μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας είναι ο Πλατύς ποταμός. Ένα έργο εξόχως σημαντικό και αναγκαίο. Ένα έργο που έχει απασχολήσει πολλές, πολλές δεκαετίες την τοπική κοινωνία. Αυτό το έργο εξελίσσεται και δεσμεύομαι προσωπικά ότι βήμα-βήμα, μέρα-μέρα θα παρακολουθώ την εξέλιξη του, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για ολόκληρη την περιοχή».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ