ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρίου για λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας

0

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρίου, με στόχο την ομαλή υδροδότηση όλων των οικισμών αποφάσισε τα εξής:

  1. Την απαγόρευση άρδευσης από πηγές ύδρευσης, εφόσον δεν υπάρχει επάρκεια νερού για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης (ανθρώπων και ζωικού κεφαλαίου), σύμφωνα με το Άρθρο 1 του Κανονισμού Ύδρευσης – Άρδευσης.

Σε οικισμούς που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα ύδρευσης – άρδευσης – αποχέτευσης, θα μεριμνά για τη μεταφορά της αναγκαίας ποσότητας πόσιμου νερού με κατάλληλο βυτιοφόρο μεταφοράς νερού ύδρευσης.

  1. Τη διακοπή άρδευσης στο σύνολο των Δημοτικών Κοινοτήτων κατά τις νυκτερινές ώρες και ειδικότερα από 21:00 έως 7:00, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη άρδευση και η κατασπατάληση νερού. 
  2. Την επιβολή προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα παραπάνω, σύμφωνα με τα οριζόμενα ποσά που προβλέπονται στο άρθρο 8 του Κανονισμού ύδρευσης – άρδευσης.

Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν με ευθύνη των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων, σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ανά οικισμό θα αποφασίζονται με Απόφαση του Δημάρχου και θα αρθούν όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ