ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Γεμάτα τα αεροπλάνα, χιλιάδες οι τουρίστες, γκρίνια στην αγορά

0

Στην «καρδιά» του καλοκαιριού κι ενώ χιλιάδες ξένοι επισκέπτες-περισσότεροι από άλλες χρονιές-κατακλύζουν την Κρήτη, η τοπική αγορά επωφελείται πολύ λίγο, σε σχέση με αυτή την κοσμοπλημμύρα που υπάρχει.

Μόνο τον Ιούλιο 744.000 τουρίστες ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου και είναι αυξημένοι πάνω από 3% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο .

«Πολύς ο κόσμος, μικρό το όφελος στην τοπική οικονομία» λένε οι έμποροι επισημαίνοντας ότι οι ξένοι επισκέπτες μένουν κλεισμένοι στα ξενοδοχεία τους, γιατί θέλουν να κάνουν όσο γίνεται λιγότερα έξοδα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των ξεναγών Ελένη Σαμαριτάκη «Μόνο όταν έχουμε κρουαζιερόπλοια γεμίζει η αγορά αλλά και πάλι, μόλις πάει 2 η ώρα το μεσημέρι επιστρέφουν στο πλοίο για να μην χάσουν το μεσημεριανό φαγητό.

Αυτό σημαίνει ότι δεν γεμίζουν οι ταβέρνες και τα εστιατόρια και ακόμη κι εκείνοι που αποφασίζουν να φάνε έξω ,θα παραγγείλουν όσο το δυνατόν λιγότερα πιάτα» σχολίασε.

«Φέτος έχει παραγίνει το κακό, ακούμε τουρίστες και τουρίστες δεν βλέπουμε» σχολιάζουν καθημερινά οι εστιάτορες και οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων, ενώ όπως λέει η πρόεδρος των ξεναγών η οικονομική κρίση έχει τις επιπτώσεις της και στις εκδρομές.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις της κ.Σαμαριτάκη, οι ξένοι επισκέπτες έχουν περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τις οργανωμένες εκδρομές τους σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και σε άλλους νομούς της Κρήτης για να εξοικονομήσουν χρήματα.

«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τουρισμός υπάρχει, είναι γεμάτα τα ξενοδοχεία και τα Airbnb, το σίγουρο είναι ότι από τον κόσμο αυτό επωφελούνται πράκτορες και ξενοδόχοι, όχι όμως η τοπική οικονομία», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα σούπερ-μάρκετ έχουν κίνηση, γιατί πάρα πολλοί τουρίστες ψωνίζουν και μαγειρεύουν μέσα στα καταλύματά τους.

«Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα, τουρίστες υπάρχουν ,όπως υπάρχουν και χιλιάδες νέες κλίνες ξενοδοχείων και Airbnb, καφέ, εστιατόρια, καταστήματα.

Οι Ευρωπαίοι προσέχουν τα οικονομικά τους λόγω της κρίσης, και την πίτα, την μοιράζονται πλέον πάρα πολλοί» τονίζει ο Γιώργος Πελεκανάκης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων ,επισημαίνοντας ότι η σεζόν θα συνεχιστεί με πολύ κόσμο και τους μήνες του φθινοπώρου.

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ