ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κυριάκος Κώτσογλου: Ο τουρισμός γράφει ρεκόρ αλλά «στενάζουν» rent a room και βίλες

0

Υψηλή αυξητική τάση, μειωμένα κέρδη, περιορισμένη αγοραστική δύναμη είναι τα χαρακτηριστικά της τουριστικής αγοράς για φέτος στην Κρήτη με την χρονιά πάντως να οδηγείται σε νέα ρεκόρ αφίξεων αλλά και εισπράξεων, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Κώτσογλου, το γεγονός ότι αυξάνεται η βραχυχρόνια με 10%-12% στην Κρήτη, έχει σαν αποτέλεσμα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι χαμηλά. «Το ξενοδοχείο σου καλύπτει τη λύση πακέτο ενώ η βραχυχρόνια καλύπτει τη λύση κόστους και ανεξαρτησίας. Αυτά που βρίσκονται ανάμεσα -δηλαδή τα rent a room και οι βίλες- «θα στενάξουν». Η πίτα μεγαλώνει ανισόρροπα σε σχέση με την ζήτηση και ο νόμος που λέει ότι η αγορά θα βρει τον δρόμο της θα παίξει πιο στεγνά απ’ οτιδήποτε άλλο» τόνισε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι φετινές εισπράξεις στον τουρισμό θα φτάσουν τα 5,5 δισ. Μάλιστα, η Κρήτη οδηγεί τις τουριστικές εισπράξεις καθώς η μέση δαπάνη ανά επισκέτη φτάνει τα 950 ευρώ ανά άτομο χωρίς διαμονή και εισιτήρια την ώρα που ο μέσος όρος για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν ξεπερνάει τα 600 ευρώ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ