ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Προβλήματα και στους γάμους δημιουργεί η εξάπλωση της πανώλης στην Κρήτη!

0

 Δεν έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» μόνο στους κτηνοτρόφους αλλά και στους μελλόνυμφους!

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Κρήτη η εξάπλωση της πανώλης των αιγοπροβάτων, που έχει θέσει σε συναγερμό τις αρμόδιες αρχές. Η νόσος δεν προκαλεί μόνο «πονοκέφαλο» στους κτηνοτρόφους αλλά και στους μελλόνυμφους, καθώς τα παραδοσιακά γαμήλια εδέσματα βρίσκονται σε κίνδυνο.

Στους κρητικούς γάμους, το «οφτό» και το βραστό κρέας είναι από τα πλέον δημοφιλή εδέσματα. Ωστόσο, η εξάπλωση της πανώλης έχει δημιουργήσει ανησυχία στους υπεύθυνους των κέντρων δεξιώσεων, οι οποίοι ενημερώνουν τα ζευγάρια ότι τα κρέατα που θα φέρουν πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικά και παραστατικά από τα σφαγεία. Αυτό γίνεται ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων και να μην υπάρξουν ευθύνες σε περίπτωση προβλήματος.

Εάν οι ανησυχίες για την πανώλη των αιγοπροβάτων ενταθούν, τα ζευγάρια θα πρέπει να προσαρμοστούν και να σερβίρουν διαφορετικά πιάτα στους γάμους τους. Η εικόνα των παραδοσιακών γάμων στην Κρήτη θα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει, εφόσον δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της πανώλης.

Φυσικά, η κορύφωση των γάμων έρχεται στα μέσα Αυγούστο και φυσικά αυτό αποτελεί επίσης ένα τεράστιο πρόβλημα, καθώς αρκετές οικογένειες έχουν παραγγείλει μεγάλες ποσότητες κρεάτων και δεν γνωρίζουν αν μπορούν να τα σερβίρουν στο γαμήλιο τραπέζι.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ