ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ο φόβος αντιποίνων στο Ισραήλ, αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας και στην Κρήτη

0

 Όσο ανεβαίνει το «θερμόμετρο»  της έντασης και η κατάσταση παραμένει τεταμένη στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να προετοιμάζεται για ενδεχόμενα αντίποινα από την Τεχεράνη, τόσο εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας και στην Κρήτη, την οποία, ως γνωστόν, επιλέγουν για διακοπές αλλά και διαμονή πολλοί Ισραηλινοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα στα αεροδρόμια του νησιού και ιδιαίτερα του Ηρακλείου κατά τις ημέρες που έρχονται πτήσεις από το Ισραήλ. Και μπορεί Ισραηλινοί πράκτορες να συνοδεύουν τις πτήσεις αυτές, όμως και από μέρους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ έχει εκδοθεί διαταγή για φύλαξη του αεροδρομίου από στελέχη των ειδικών δυνάμεων.

Είναι γνωστό ότι οι Ισραηλινοί που επισκέπτονται με γκρουπ την Κρήτη, απαιτούν συγκεκριμένο πλαίσιο ασφαλείας κατά τις μεταφορές και τη διαμονή τους στο νησί. Είναι μέρος της ρουτίνας τους αφού έχουν μάθει να ζουν με τον πόλεμο και αυτό τους έχει κάνει περισσότερο καχύποπτους σε όλα.

Στα ξενοδοχεία που επιλέγουν να διαμείνουν, οι κουζίνες αποστειρώνονται και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά  δικά τους μαγειρικά σκεύη και δικές τους πρώτες ύλες. Εργαζόμενοι σε πεντάστερα ξενοδοχεία της ανατολικής Κρήτης περιέγραψαν στο Cretalive καταστάσεις που στα δικά μας μάτια ίσως να μοιάζουν με κινηματογραφικές σκηνές. Ανέφεραν μάλιστα ότι υπάρχουν κοντέινερς τα οποία χρησιμοποιούν ως αποθηκευτικούς χώρους για τα πράγματα τους.

Την περίοδο αυτή ευλόγως τα επίπεδα ασφαλείας είναι ακόμα πιο αυστηρά.

 

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ