ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκρηκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

0

 Στα όρια τους γιατροί και νοσηλευτές - Υπό κατάρρευση νευραλγικές κλινικές - Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου Γιάννης Σαριδάκης, περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις υπολειτουργεί καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως στις αυξημένες ανάγκες των ασθενών

Υπό “κατάρρευση” βρίσκεται το Νοσοκομείο Ρεθύμνου αφού παρουσιάζονται τεράστια κενά στην λειτουργία του. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι αρκετά περιορισμένο με αποτέλεσμα να προκύπτει αδυναμία στην εξυπηρέτηση των ασθενών. Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και καταγγέλλουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, οι οποίες σύμφωνα με τους ίδιους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο του νοσοκομείου. Μάλιστα, σε πρόσφατη σύσκεψη των φορέων του νομού στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, επιχειρήθηκε μία ωραιοποίηση της κατάστασης από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους όπως αναφέρεται.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου Γιάννης Σαριδάκης, περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις υπολειτουργεί καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πλήρως στις αυξημένες ανάγκες των ασθενών. Το πρόβλημα διογκώνεται ακόμα περισσότερο τους θερινούς μήνες όπου ο Νομός Ρεθύμνου φιλοξενεί αρκετούς ξένους επισκέπτες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή.

Αδυνατούν...

Όπως επισήμανε ο κύριος Σαριδάκης, «Τα βασικά τμήματα του νοσοκομείου μας (ΤΕΠ, ορθοπεδική, χειρουργική), έχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες. Αυτή τη στιγμή, έχουμε μείνει με ένα νευρολόγο, ένα γαστρεντερολόγο, με δύο ουρολόγους, με ένα ψυχίατρο και με μία παιδοψυχίατρο για ολόκληρη την Δυτική Κρήτη. Δυστυχώς νέοι γιατροί δεν έρχονται».

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου Γιώργος Τεμπελός, υποστήριξε ότι η ικανοποίηση θα έρθει μόνο όταν καλυφθούν όλα τα κενά και μόνο όταν το νοσοκομείο θα λειτουργεί στον απόλυτο βαθμό: «ικανοποιημένοι θα μείνουμε εάν βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας μας και αν το νοσοκομείο μας αρχίσει να έχει πληρότητα σε γιατρούς και στο υπόλοιπο προσωπικό. Είναι θετικό ότι όλοι μας συμπαραστέκονται, αλλά η συμπαράσταση από μόνη της δεν φτάνει γιατί πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσει το νοσοκομείο».

Αντιστρέφουν την πραγματικότητα...

Το αποτέλεσμα που προέκυψε από την σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένους τους γιατρούς του ΕΣΥ, καθώς σύμφωνα με την άποψή τους οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι παρουσίασαν μία  "επίπλαστη" εικόνα του ιδρύματος η οποία απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

«οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης επιχειρούν για ακόμα μία φορά την αντιστροφή της πραγματικότητας. Επιχειρούν να παρουσιάσουν μία ωραιοποιημένη εικόνα, όπου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ήρθαν να μας πουν ότι απλά δώσαμε κάποιες άδειες και δημιουργήθηκαν ορισμένα κενά στα τμήματα. Με τις μετακινήσεις δεν διατηρούνται τμήματα, αλλά κλείνουν νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο μας καταρρέει. Έχει μετατραπεί σε ένα κακής ποιότητας εφημεριακό κέντρο», τονίζει ο Γιάννης Σαριδάκης.

Οργή για τα ΤΕΠ

Τι απαντά η διοίκηση

Σημείο αντιπαράθεσης έχουν γίνει ξανά οι εφημερίες παιδιάτρων στο ΤΕΠ ενηλίκων, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για παράνομη πρακτική, η οποία όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή στο Κρήτη TV ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Μαλλιαρός αποτελεί απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου: «Το επιστημονικό συμβούλιο λέει ότι η παιδίατρος του νοσοκομείου μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις κατηγορίες επειγόντων», ισχυρίζεται ο κύριος Μαλλιαρός.

Από την άλλη πλευρά, οι γιατροί του νοσοκομείου υποστηρίζουν ότι παράνομα και με αυξημένο το ποσοστό επικινδυνότητας η παιδίατρος εφημερεύει συνεχώς μόνη της και αυτό είναι ένα θέμα που έχει αναδειχτεί σε όλους τους τόνους.

Έκκληση στους πολίτες να σταθούν στο πλευρό τους απευθύνουν οι γιατροί εν όψει των νέων αρνητικών εξελίξεων που αναμένονται το επόμενο διάστημα στον χώρο της υγείας: «Από Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βγούμε στον δρόμο προκειμένου να υπερασπιστούμε δυναμικά τις δημόσιες δομές υγείας στο νομό», αναφέρει ο Γιάννης Σαριδάκης.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ