ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο Ρέθυμνο τον Αύγουστο ο Λορέντζο Κουίν

0

Το Ρέθυμνο αναμένεται να επισκεφθεί μετά τις 20 Αυγούστου ο παγκοσμίου φήμης γλύπτης Λορέντζο Κουίν.

Πρόκειται για το 8ο παιδί του αείμνηστου ηθοποιού Άντονι Κουίν, ο οποίος είχε τιμηθεί από την πόλη του Ρεθύμνου το 1997 και είχε συνδέσει την ζωή του με την Κρήτη μέσω της ταινίας «Ζορμπάς», οπότε ενσάρκωσε τον θρυλικό ήρωα του Νίκου Καντζάκη.

Ο Λορέντζο Κουίν ζει στην Ιταλία όπου εργάζεται ως εικαστικός αλλά και ως ηθοποιός. Η φήμη του είναι παγκόσμια, καθώς έργα του κοσμούν πόλεις σε όλον τον πλανήτη, ενώ εκθέσεις του φιλοξενήθηκαν στις  πιο διάσημες γκαλερί, με την τέχνη του να εντυπωσιάζει. Ιδιαιτέρως διάσημα είναι τα έργα του με κινήσεις των χεριών.

Στο Ρέθυμνο αναμένεται να επισκεφθεί τον Κήπο «Καλαμαράς» στην Αργυρούπολη που αποτελεί τόπο ηρεμίας και έμπνευσης, όπου η φύση και η τέχνη συναντιούνται. Είναι ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάζουν την ομορφιά των αρχαίων ελαιόδεντρων και ταυτόχρονα να συμμετέχουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω των χορηγιών δέντρων και των έργων αναδάσωσης, το Cretanaenaon και ο KarlRöske, ο οποίος ξεκίνησε αυτό το έργο, συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης.

Εκεί βρίσκονται τα επίσημα μνημειακά δέντρα χορηγίας του θρύλου του Χόλιγουντ Άντονι Κουίν και του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Lorenzo Quinn είναι υπερήφανος που ο πατέρας του είναι μέρος αυτού του έργου και που η κληρονομιά του ως καλλιτέχνη και γλύπτη συνεχίζει να ζει. Ελπίζει ότι μέσω του έργου Cretanaenaon, οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν και θα εκτιμήσουν την ομορφιά της τέχνης και της φύσης και θα κάνουν περισσότερα για τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ