ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Πανώλη στην Κρήτη: Νέα σύσκεψη στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή κτηνοτρόφων

0

 "Είμαστε από την ίδια πλευρά κ θα το παλέψουμε όλοι μαζί" υπογράμμισε ο Στ. Αρναουτάκης - Οι έλεγχοι και η ανάγκη εργαστηρίου στην Κρήτη

Με "κομμένη την ανάσα" ο κτηνοτροφικός κόσμος της Κρήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων πανώλης στο νησί, που κινητοποίησε τις κτηνιατρικές και υγειονομικές αρχές.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια νέας σύσκεψης που είναι σε εξέλιξη στα γραφεία της Περιφέρειας, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τζεδάκη και παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη αλλά και εκπροσώπων των κτηνοτρόφων, αύριο ολοκληρώνονται από τα αρμόδια κλιμάκια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας οι έλεγχοι σε ακτίνα 10 χλμ. από τα ποιμνιοστάσια σε Εθιά και Παρανύμφους του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, όπου και εντοπίστηκαν τα κρούσματα.

Όπως τονίστηκε, τις τελευταίες ημέρες ελήφθησαν και εστάλησαν στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς στην Αθήνα, περισσότερα από 120 δείγματα για έλεγχο και αναμένονται τα αποτελέσματα. Στο σημείο αυτό υπογραμμίστηκε η ανάγκη δημιουργίας τέτοιου εργαστηρίου στην Κρήτη, με τον κ. Αρναουτάκη να αναφέρει χαρακτηριστικά "Σήμερα είναι αυτό,  αύριο κάτι άλλο. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει εργαστήριο στην Κρήτη".

"Είμαστε από την ίδια πλευρά κ θα το παλέψουμε όλοι μαζί" υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις είναι συνεχείς, προκειμένου να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για την στήριξη των κτηνοτρόφων.
Ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε ότι και χθες Κυριακή έγινε μια ακόμα συνάντηση με τον ΓΓ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τον αντιπροεδρο του ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ