ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Μεγάλη ζήτηση για φθινοπωρινές διακοπές στην Κρήτη – Θετικά τα μηνύματα από τους τουρ οπερέιτορς

0

Η τουριστική κίνηση στην Κρήτη συνεχίζει να εντυπωσιάζει, με τη ζήτηση να παραμένει υψηλή και για τους φθινοπωρινούς μήνες. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδας, Γιώργο Πελεκανάκη, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος προμηνύονται εξαιρετικοί, με τον Οκτώβριο να αναμένεται να έχει ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση, ενώ η μεγάλη αναχώρηση των τουριστών αναμένεται στις 9 Νοεμβρίου.

Δυναμική ζήτηση από τη Γερμανική αγορά

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα στοιχεία από τη Γερμανική αγορά, με τη ζήτηση για φθινοπωρινές διακοπές στην Κρήτη να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Όπως αναφέρει ο CEO της TUI Γερμανίας, Stefan Baumert, η Κρήτη βρίσκεται στους κορυφαίους προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες αυτό το φθινόπωρο, με την εταιρεία να προσθέτει επιπλέον 65 πτήσεις για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

Εκτός από την Κρήτη, δημοφιλείς προορισμοί για τους ταξιδιώτες της TUI αυτό το φθινόπωρο περιλαμβάνουν την Αττάλεια, τη Μαγιόρκα και την Κω. Οι ζεστές θερμοκρασίες και οι καλές τιμές συμβάλλουν στη διατήρηση της υψηλής ζήτησης.

Αύξηση επισκεπτών και από Αυστρία

Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και από την Αυστριακή αγορά. Η Κρήτη, σύμφωνα με την επικεφαλής Πτήσεων και Διαχείρισης Εσόδων της TUI Αυστρίας, Katharina Doppler-Reitner, κατέγραψε αύξηση επισκεπτών άνω του 60% σε σχέση με το περασμένο φθινόπωρο. Η TUI έχει προσθέσει τακτικές πτήσεις από Βιέννη, Λιντς και Σάλτσμπουργκ, καλύπτοντας τη ζήτηση για φθινοπωρινές διακοπές στο νησί.

Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς της TUI

Η χώρα μας κατατάσσεται στην τέταρτη θέση των προτιμήσεων των ταξιδιωτών της TUI, μετά την Ισπανία, την Αίγυπτο και την Τουρκία. Η Κρήτη, μαζί με τη Ρόδο, αποτελεί βασικό πυλώνα της τουριστικής ανάπτυξης για τη φθινοπωρινή σεζόν, με τη Ρόδο να σημειώνει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ανάμεσα στους Ελληνικούς προορισμούς.

Οι θετικές αυτές εξελίξεις αναμένεται να διατηρήσουν τη δυναμική του τουρισμού στην Κρήτη μέχρι και τον Νοέμβριο, με τις προοπτικές για το μέλλον να είναι εξίσου ενθαρρυντικές.

ΑΝΑΤΟΛΗonline, cretapost.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ