ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης για τη συζήτηση σχετικά με τη λήψη μέτρων ασφάλειας στον ΒΟΑΚ

0

 Μετά το πρόσφατο πολύνεκρο τραγικό δυστύχημα στον ΒΟΑΚ και την οργή που εκφράζει ο κρητικός  λαός, τα εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς,  για την κατάσταση που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές με την πολιτική του «κόστους – οφέλους» με κριτήριο τα κέρδη των λίγων,  έχει ξεκινήσει μία συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των αστικών κομμάτων σε βουλή και περιφέρεια για τη λήψη μέτρων οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ.

Μέτρα – ημίμετρα (πλαστικά κολωνάκια σήμανσης), που καμία σχέση δεν έχουν με τη δημιουργία ενός σύγχρονου οδικού άξονα που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες,  ενός έργου χωρίς διόδια από την Κίσσαμο ως τη Σητεία και ταυτόχρονα με την αναβάθμιση όλου του υπάρχοντος οδικού δικτύου  και την κατασκευή νέου,  σύμφωνα με τις υπάρχουσες και μελλοντικές ανάγκες.

Κυβερνήσεις, αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους στην περιφέρεια και στους δήμους: Όλοι τους είναι υπεύθυνοι για την άθλια κατάσταση του ΒΟΑΚ και του οδικού δικτύου σε όλη την Κρήτη. Είναι εγκληματικές οι πολιτικές τους ευθύνες για τους δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς  κάθε χρόνο από τροχαία.

Αυτοί αποφάσισαν την πλήρη εγκατάλειψη του ΒΟΑΚ,  που είναι τα Τέμπη της Κρήτης, αλλά δεν ήταν στις προτεραιότητες του κεφαλαίου, της καπιταλιστικής ανάπτυξης της Κρήτης.  Αποφάσισαν να περνούν τα χρόνια και να ψάχνουν σε ποια εταιρεία θα κάνουν δώρο την κατασκευή του, που θα τη χρυσοπληρώνει με διόδια ο λαός, χωρίς να τους καίγεται καρφί για την ασφαλή και οικονομική μετακίνηση του λαού και των εργαζομένων της Κρήτης.

Όπως προγραμματίζει, με βάση τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα του κεφαλαίου,  η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για τον ΒΟΑΚ (όποτε κι εφόσον κατασκευαστεί), με παρόμοιο τρόπο προγραμμάτιζε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την κατασκευή του έργου. Η ουσία δεν αλλάζει.  Δεν αλλάζει το γιατί δεν έχουν γίνει έργα οδικής ασφάλειας, σύγχρονα και δωρεάν, ειδικά σε ένα νησί που ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται λόγω του τουρισμού.

Κυβέρνηση, αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους στην περιφέρεια και στους δήμους όλοι τους κάνουν πως τώρα ανακαλύπτουν το πρόβλημα και υπόσχονται ημίμετρα ή κάνουν εκ των υστέρων κριτική στα υποσχόμενα από την κυβέρνηση ημίμετρα.  Ο ένας τα φορτώνει στον άλλον με δικαιολογίες,  που όμως δεν μπορούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση και την αγαστή τους συνεργασία σε όλα τα μείζονα.

Μάλλον ξεχνά η περιφερειακή αρχή πως με  τη σύμφωνη γνώμη της προχώρησε η μεθόδευση της ΝΔ,  όπως και των προκατόχων της κυβερνήσεων για τον ΒΟΑΚ.  Ξεχνά ότι ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ να συμφωνεί και να στηρίζει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και  τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Να ακολουθεί τον δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο τη στήριξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η αιτία και το πλαίσιο που δημιουργούνται νέα και οξύνονται τα προβλήματα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία της Κρήτης.

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην τοπική διοίκηση θα συνεχίσουν να αποκαλύπτουν στον λαό τον ρόλο κεντρικού και τοπικού κράτους, να μπαίνουν μπροστά στους αγώνες για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Να διεκδικούν -αντί για τα ψίχουλα που αποδέχεται η περιφερειακή αρχή- κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, να διεκδικούν να γίνουν έργα που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού της Κρήτης.

Να αποκαλύπτουν τα παραμύθια της Χαλιμάς που λέει η περιφερειακή αρχή περί «κοινού συμφέροντος της Κρήτης».  Είναι τα ίδια τα συμφέροντα μιας χούφτας παράσιτων με τα συμφέροντα του λαού που  υποφέρει, ενώ τα νούμερα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων ευημερούν; Πόσες ανθρώπινες ζωές, σπίτια, αυτοκίνητα, περιουσίες, χωράφια και υποδομές έχουν χαθεί στην Κρήτη εξαιτίας της ανυπαρξίας μέσων, κονδυλίων και έργων, για να περισσεύει κρατικό χρήμα να «μπουκώνουν» οι όμιλοι;

Αυτή η στάση  της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που διεκδικεί την ανάπτυξη και την προστασία της ζωής και της ευημερίας του λαού και όχι τα κέρδη των ομίλων ενοχλεί την περιφερειακή αρχή και τους αντιπεριφερειάρχες της που «διαλαλούν» την ενόχλησή τους,  γιατί θέλουν ανενόχλητοι να υλοποιούν την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Καταλαβαίνουμε το άγχος τους ως εκπροσώπων του αστικού πολιτικού συστήματος που αντιμετωπίζει μεγάλα αδιέξοδα και τους συνιστούμε να μην εκτίθενται…

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα συνεχίσουν  τον δρόμο τους μαζί με τον λαό για τη διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας της ζωής. Για δημιουργία άμεσα ασφαλούς δωρεάν ΒΟΑΚ και οδικού δικτύου σε όλη την Κρήτη, με σεβασμό στο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ- ΒΡΥΣΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ