ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνεχίζεται η στήριξη στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Αμαρίου

0

Με αμείωτο ρυθμό και ποικίλους τρόπους συνεχίζεται η έκφραση αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Αμαρίου από την καταστροφική πυρκαγιά της 7ης Αυγούστου που άφησε πίσω της περισσότερα από 11.000 στρέμματα καμένης γης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό, μια σειρά επιχειρήσεων, φορέων και συλλόγων συνεχίζουν να προσφέρουν, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην επούλωση των «τραυμάτων», με τον ίδιο να εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του σε όσους στηρίζουν εμπράκτως αυτή την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αμαρίου αναφέρθηκε αναλυτικά σε μια σειρά επιχειρήσεων εμπορίου ζωοτροφών, οι οποίες, όπως σημειώνει, στέκονται στο πλευρό του κτηνοτροφικού κόσμου σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστιες ζημιές.

Η διαδικασία διάθεσης των ζωοτροφών βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση του Δήμου Αμαρίου, υλοποιείται από Επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, εκπρόσωπος του κτηνοτροφικού συλλόγου και ο εκάστοτε πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας που επλήγη. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Μουρτζανός, η ενίσχυση αυτή αποτελεί κομβικό παράγοντα για τη σταδιακή ανάκαμψη των πληγέντων και είναι απαραίτητη για τη επιβίωση της κτηνοτροφίας, ενός από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας στο Δήμο Αμαρίου.

Παράλληλα, ο κ. Μουρτζανός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια και άλλους φορείς, επιχειρήσεις και συλλόγους που συνεισφέρουν ενεργά στην ενίσχυση των πληγέντων, είτε μέσω παροχής ειδών, είτε μέσω της οικονομικής κάλυψης δαπανών που προέκυψαν κατά την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. τονίζοντας πως η λίστα όσων συνεχίζουν να προσφέρουν βοήθεια θα διευρυνθεί το επόμενο διάστημα, καθώς αναμένονται νέες δωρεές.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανού:

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο Δήμος Αμαρίου, η αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από επιχειρήσεις, φορείς και συλλόγους της περιοχής μας, αποτελεί φάρο ελπίδας για την αποκατάσταση των πληγέντων και την ανάκαμψη της τοπικής μας κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, πέρα από τις αρχικές ευχαριστίες που προηγήθηκαν, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια για την οικονομική κάλυψη μέρους των δαπανών που προέκυψαν κατά την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, την εταιρία Thalis E.S., τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Λοχριάς, Βισταγής Κρουσώνα και Άνω Λακονίων Αγίου Νικολάου το ξενοδοχείο IRINI MARE - ΜΗΛΟΛΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΕ, το εκκλησιαστικό συμβούλιο Αποδούλου, τον πολιτιστικό σύλλογο, την ενορία και την Δημοτική Κοινότητα Νίθαυρης, την ενορία Νευς Αμαρίου, καθώς και τον κ. Νίκο Καπελώνη από τις Κουρούτες.

Επιπρόσθετα, θέλω να αναφερθώ στις δωρεές που προσέφεραν στους κτηνοτρόφους μας επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο εμπορίου ζωοτροφών. Συγκεκριμένα, θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια την ΑΣΕΑΡ Α.Ε., την επιχείρηση ΒΙΟ.ΖΩ.ΕΛ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, την επιχείρηση ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Α.Β.Ε.Κ.Τ.Ε., την επιχείρηση ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗ, την επιχείρηση ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ, την επιχείρηση ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΚΡΗΤΗΣ, την επιχείρηση ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Σ. - ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ και την επιχείρηση ΜΠΙΚΑΚΗΣ (ΤΖΑΝΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ) - ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ. Η συνεισφορά τους είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της κτηνοτροφικής δραστηριότητας, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οικονομίας του Δήμου μας.

Συνολικά, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους φορείς, συλλόγους και επιχειρήσεις που συνεισφέρουν ποικιλοτρόπως στην αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς. Η βοήθειά τους, είτε μέσω παροχής ειδών, είτε μέσω οικονομικής υποστήριξης, αποτελεί ανεκτίμητη προσφορά και απόδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσεται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είμαστε σίγουροι ότι με τη βοήθεια όλων θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε την απαραίτητη στήριξη στους πληγέντες, επουλώνοντας μέρος των «τραυμάτων» που επέφερε η καταστροφική πυρκαγιά της 7ης Αυγούστου».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ