ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληροφορίες για νέα παράταση έως ένα έτος για τη δήλωση ακινήτων

0

Νέα παράταση από έξι μήνες έως έναν χρόνο προσανατολίζεται να δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες ,το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου οι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν δηλώσει ακόμη την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο να το κάνουν χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο.

Οι πληροφορίες αυτές φαίνεται να έχουν σοβαρή βάση αφού είναι γνωστό πως οι πολίτες δεν ανταποκρίνονται μέχρι σήμερα στον βαθμό που θα ήθελε ή ανέμενε το κράτος. Και αυτό κυρίως οφείλεται στο κόστος της γραφειοκρατικής διαδικασίας που απαιτείται. Κόστος, που είναι υψηλό για ένα νοικοκυριό μέσα σε αυτή την παρατεταμένης διάρκεια οικονομική κρίση και ακρίβεια.

Αυτό, μάλλον το έχει αντιληφθεί το αρμόδιο υπουργείο και όπως μαθαίνουμε, τίθεται θέμα η απαλλαγής  των ιδιοκτητών από δύο ειδών τέλη.

Πρόκειται για το σταθερό τέλος 35 ευρώ που αφορά την «πρώτη γενιά» κτηματογραφήσεων του 1995 και το οποίο δεν εισπράχθηκε από τους ιδιοκτήτες 6.700.000 ακινήτων σε διάφορες περιοχές της χώρας καθώς θεσμοθετήθηκε το 2007.

Επίσης, το τέλος που αντιστοιχεί στο ένα τοις χιλίοις της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και αφορά τις κτηματογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το 2008 και έπειτα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ