ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Οι χνουδωτές μας διαδρομές»

0

Τα μάτια ενός ζώου έχουν την ικανότητα να μιλούν μια σπουδαία γλώσσα.

Martin Buber

Το Εργαστήριο «Χνουδωτές διαδρομές» υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2022, που πραγματοποιείται στον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου. Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού - εμψυχώτριας Αθηνάς  Ιωάννου και των εθελοντών, οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης περπάτησαν στα ίδια μονοπάτια με τους χνουδωτούς μας φίλους, τα ζώα, που μας συντροφεύουν, αγγίζουν την ψυχή μας και ομορφαίνουν τη ζωή μας κάθε μέρα.

Στις χνουδωτές μας διαδρομές συνοδοιπόροι ήταν τα βιβλία: Τα ψηλά βουνά και  Μπορώ να γίνω ο σκύλος σου;, καθώς και τα τραγούδια: «Όταν θα πας κυρά μου στο παζάρι» και  «Ο μαύρος μου γάτος».

Με παντομίμα και γρίφους παρουσιάστηκαν τα ζωάκια και οι ανάγκες τους, διαπιστώνοντας μέσα από τη συζήτηση πως ζωάκια και παιδάκια έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες.

Με τη βοήθεια μιας γαντόκουκλας – σκύλου, του Άλφι, τα παιδιά πήραν τη θέση ενός αδέσποτου σκύλου που αναζητά σπίτι και οικογένεια και έγραψαν το δικό τους γράμμα στην οικογένεια που θα ήθελαν να τα υιοθετήσει.

Φυσικά δεν άφησαν παραπονεμένα και τα αδέσποτα γατάκια της γειτονιάς. Με κέφι και δημιουργική διάθεση ετοίμασαν και διακόσμησαν γατόσπιτα που περιμένουν τον χνουδωτό τους ένοικο!

Θερμές ευχαριστίες στην εμψυχώτρια - εκπαιδευτικό Αθηνά Ιωάννου, καθώς και στις εθελόντριες Σταυρούλα Τζώτζη, Μαίρη Μοναχού και Γιασεμή Παπαδογιάννη, για την πραγματοποίηση της δράσης «Χνουδωτές διαδρομές».

Οι δράσεις Φιλαναγνωσίας που ακολουθούν υπόσχονται ευφάνταστες και δημιουργικές διαδρομές. Παιδιά, μην τις χάσετε!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ