ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας για τον Καπετάν Μιχάλη

0

Στο Μεγάλο Κάστρο, τη γη που γέννησε τον μεγάλο στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη και έγινε ο τόπος που τον ενέπνευσε,  θα μας ξεναγήσει η ταινία της οποίας τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και αποτυπώνουν την ιστορία του Καπετάν Μιχάλη. Του εμβληματικού μυθιστορήματος του Καζαντζάκη που μέχρι και σήμερα γοητεύει νέους αναγνώστες.

Την ευθύνη της σκηνοθεσίας της ταινίας της οποίας τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και θα γίνουν αποκλειστικά στην Κρήτη,  έχει ο  Κώστας Χαραλάμπους που μιλώντας στο Καλό Μεσημέρι της ΚΡΗΤΗ ΤΒ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων,  μοιράστηκε την αγωνία του, η ταινία να σταθεί στο ύψος ενός τόσο σημαντικού έργου, αποδίδοντας τους χαρακτήρες του Καπετάν Μιχάλη, της Εμινέ, του Πολυξίγκη και του Νουρήμπεη.

Η ταινία θα μεταφέρει τους θεατές στο 1889 κατά τη διάρκεια της Κρητικής Επανάστασης, ενώ η πλοκή, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Κώστα Χαραλάμπους, θα προσπαθήσει να αποτυπώσει την εποχή με έναν ρεαλισμό, επιλέγοντας εκείνη την ιστορία που αφορά τον κεντρικό πυρήνα του μυθιστορήματος.

Μετά το Ηράκλειο και την οικία Χρονάκη, σειρά έχουν  Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα.

Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους το Δεκέμβριο του 2023 με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τον Αιμίλιο Χειλάκη, τον  Αλέκο Συσσοβίτη και την Τζένη Καζάκου.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ