ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ψαρογιώργης Trio Unplugged, στο Αντίβαρο

0

Μια πρόγευση για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν στο θεατράκι της οδού Κριτοβουλίδου 15 μας δίνει το Αντίβαρο την ερχόμενη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα. Το 8ο Φεστιβάλ Αντίβαρο ξεκινά στις 2 Μαρτίου με την Άλκηστη του Ευριπίδη κι άλλες πέντε θεατρικές παραγωγές. Ωστόσο στη φετινή του δραστηριότητα ενέταξε και δυο σημαντικές μουσικές δράσεις, μία πριν την έναρξη του κατεξοχήν θεατρικού προγράμματός του και μία στο τέλος.

Η πρώτη σχετική μουσική εκδήλωση προμηνύεται πραγματικά ξεχωριστή. Ο Γιώργος Ξυλούρης με το λαούτο του, συνδυάζει, με τον δικό του λιτό και αρμονικό τρόπο, ήχους από την κρητική μουσική με νέα στοιχεία, με σκοπό να δώσει στους ακροατές μια άλλη διάσταση της μουσικής του σε ένα ευρύ πεδίο διαχρονικών αρχετύπων και αυθεντικής έκφρασης.  Τη βαθιά του σχέση με την κρητική μουσική, και μέσα από μια πλούσια εμπειρία συνεργασιών με μουσικούς από άλλες μουσικές παραδόσεις, έρχεται να την παρουσιάσει στο Αντίβαρο με έναν ήχο πολύ διαφορετικό από αυτόν που έχουμε συνηθίσει σε μεγάλες συναυλίες και γλέντια. Χωρίς μικροφωνική ενίσχυση, με τους Γιάννη Παπατζανή στα κρουστά και Γιάννη Πολυχρονάκη στο μπάσο, έρχεται στο θεατράκι της οδού Κριτοβουλίδου 17 για μια μυσταγωγική συνάντηση. Η τοποθέτηση της συναυλίας σε απογευματινή ζώνη υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο την πρόθεση των διοργανωτών να δώσουν έμφαση στην ποιότητα του ήχου και τη θερμή επικοινωνία με το κοινό.

Άλλωστε η σχέση που έχει χτιστεί ανάμεσα στο θέατρο Αντίβαρο και τους θεατές του είναι γνωστή. Προσεγμένες θεατρικές ή μουσικές παραστάσεις, ειδικά επιλεγμένες μετακλήσεις από το θεατρικό μας κέντρο, ξεχωριστή ατμόσφαιρα την οποία σε μεγάλο βαθμό υποβάλει ο ίδιος ο χώρος. Η συναυλία με τον Ψαρογιώργη θα είναι ιδανική ευκαιρία και για να πληροφορηθούμε το πλήρες πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Αντίβαρο που έχει πια συγκροτηθεί.

Το Φεστιβάλ Αντίβαρο διατηρεί όλα τα χρόνια της λειτουργίας του το εισιτήριό του στα ίδια χαμηλά επίπεδα, 10 και 8 Ευρώ αντίστοιχα. Κρατήσεις θέσεων γίνονται στο 6988399325. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ