ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Α los Amigos Tango Festival: μια διεθνής συνάντηση στο Ρέθυμνο.

0

Την επόμενη εβδομάδα πραγματοποιείται και πάλι -για 12η συνεχή χρονιά- η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου TangoCultural, που ουσιαστικά «έφερε» το τάνγκο στο Ρέθυμνο.

Για περίπου μια εβδομάδα (28/8-2/9) χορευτές από κάθε γωνιά της γης συναντιούνται στο Ρέθυμνο σε μια εκδήλωση, που από καιρό πλέον έχει γίνει θεσμός στα διεθνή δρώμενα του χώρου.

Όπως κάθε χρόνο, το φεστιβάλ έχει την τιμή να φιλοξενεί τα μεγαλύτερα αστέρια του τάνγκο καθώς και χορευτές από 42 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος το φεστιβάλ τάνγκο του Ρεθύμνου έλαβε την πιστοποίηση EFFE ως ένα από τα διακεκριμένα πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, ενώ πρόκειται για το μοναδικό διεθνές φεστιβάλ τάνγκο της Ελλάδας αυτού του βεληνεκούς και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μαθήματα και βραδιές χορού για τους επισκέπτες του και τα μέλη του Συλλόγου καθώς και χορευτικές παρουσιάσεις από τους προσκεκλημένους δασκάλους.

3 ζευγάρια από την Αργεντινή, ένα ζευγάρι από την Ιταλία και ένα από την Ελλάδα, djs από το εξωτερικό, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές και αρκετοί εθελοντές φροντίζουν ώστε οι επισκέπτες του φεστιβάλ να περνούν αξέχαστες στιγμές στο Ρέθυμνο.

Ένα πολιτιστικό γεγονός, που έκανε γνωστό το Ρέθυμνο σε ένα διαφορετικό «κοινό»,  αυτό των χορευτών τάνγκο, και που συνεχίζει να το προβάλλει διεθνώς κάνοντάς μας υπερήφανους για την ανταπόκριση και το συλλογικό του αποτύπωμα: Για μια εβδομάδα όλη η πόλη χορεύει και «αναπνέει» τάνγκο!


Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος TangoCultural

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ