ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκδήλωση της Νέας Αριστεράς για την Υγεία

0

Πρίν λίγες μέρες ψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος νόμος για το ΕΣΥ που ανατρέπει πλήρως το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος , επιτρέπει στους γιατρούς ΕΣΥ να έχουν ιδιωτικό ιατρείο και να απασχολούνται σε ιδιωτικές δομές υγείας , ενώ θεσμοθετεί νέες οικονομικές επιβαρύνσεις  για τους ασθενείς . Σε ένα ήδη αποδιοργανωμένο ΕΣΥ  , δίνεται πλέον η «χαριστική βολή» στη δημόσια περίθαλψη.  Οι γιατροί και οι ασθενείς πολλαπλών ταχυτήτων θα είναι ο κανόνας, η προτεραιοποίηση των περιστατικών και οι παρεχόμενες υπηρεσίες  θα εξαρτώνται όχι από επιστημονικά  αλλά από εισοδηματικά κριτήρια , οι υγειονομικές ανισότητες  και οι ακάλυπτες ανάγκες υγείας λόγω οικονομικής αδυναμίας θα γενικευθούν . Σ’αυτό το νέο τοπίο στο ΕΣΥ , είναι ανάγκη να ενημερωθούμε για τις επιπτώσεις των μέτρων στην καθημερινότητα υγειονομικών και πολιτών , αλλά και να αναστοχαστούμε  για την προοπτική της δημόσιας υγείας στη χώρα .

Η Νέα Αριστερά Ρεθύμνου διοργανώνει ανοικτή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας  περίθαλψης με τίτλο :

ΕΣΥ : τι αλλάζει , τι υπερασπιζόμαστε , τι διεκδικούμε”

Συζητούν με εκπροσώπους των γιατρών  , των υπόλοιπων υγειονομικών , των εργαζομένων στο νοσοκομείο και της τοπικής κοινωνίας :

  • Καλομενίδης Γιάννης , καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» , υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς
  • Καφετζάκης Αλέξανδρος , Πρόεδρος Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου, μέλος ΓΣ της ΟΕΝΓΕ
  • Ξανθός Ανδρέας , γιατρός ΕΣΥ  , πρώην Υπουργός Υγείας

Τρίτη 23 Απρίλη 7,30μμ Επιμελητήριο Ρεθύμνου

Νέα Αριστερά Ρεθύμνου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ