ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Γεώργιος Κλάδος στη Συνάντηση Εργασίας για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Κρήτης»

0

Σημαντική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες, 30 Μαΐου 2024, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά, με τη συμμετοχή κορυφαίων πολιτικών προσώπων της Κρήτης. Ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου, κ. Γεώργιος Κλάδος, η αντιπερειφεριάρχης κα. Μαίρη Λιονή, και ο αντιπερειφεριάρχης επιχειρηματικότητας, κ. Βάμβουκας Μιχαήλ, καθώς και άλλοι φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης Κρήτης, συζήτησαν θέματα σχετικά με τη "Περιφερειακή Ανάπτυξη της Κρήτης και το ολοκληρωμένο σύστημα παρουσίασης περιφερειακών έργων ανάπτυξης". Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής κυβέρνησης για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και την ενίσχυση των τοπικών υποδομών.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χρήστο Γεώργιο Σκέρτσο περιλάμβανε, τον Θανάση Κοντογεώργη, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, τον Μάριο Θεμιστοκλέους, Υφυπουργό Υγείας, την Εύη Δραμαλιώτη, ΓΓ Συντονισμού, τον Ευθύμιο Μπακογιάννη, ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, τον Κωνσταντίνο Μαυρολέων, ΓΓ Υποδομών, και τον Σπύρο Πρωτοψάλτη, Διοικητή Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν διάφορα έργα στην Περιφέρεια Κρήτης, με συνολικό προϋπολογισμό 9,7 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία, όπως ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος, έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση μέσω κοινοτικών και εθνικών πόρων, και τα οποία στοχεύουν στη βελτίωση των υποδομών και την οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης, με έμφαση στις τοπικές ανάγκες.

Τη συνάντηση εργασίας μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους  τους οι Βουλευτές Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ενισχύοντας τη σημασία της συνάντησης.

Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας ψηφιακής πλατφόρμας erga.gov.gr ο Υπουργός Επικρατείας κ. Σκέρτσος, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αυτή η πλατφόρμα θα λειτουργεί ως κοινό πλαίσιο αναφοράς για όλους, διευκολύνοντας τη διαφάνεια των έργων, τη σωστή ιεράρχηση και προτεραιοποίηση των αναγκών, καθώς και την οικονομική αποτίμηση τους. Στόχος είναι να προωθηθεί η αποδοτικότερη  υλοποίηση των έργων, συμβαδίζοντας με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας και τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις, ιδιαίτερα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ.Κλάδος , με ενεργή στάση παρακολούθησης προς τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις και τα νέα έργα που υλοποιηθούν στο νησί, εκφράζει την αισιοδοξία για θετικά αποτελέσματα. Αυτή η ανταπόκριση δεν αφορά μόνο τον δήμο του αλλά επεκτείνεται και στην ευρύτερη περιοχή, προδιαγράφοντας μια ολοκληρωμένη αντίληψη των επιπτώσεων που μπορούν να φέρουν οι αλλαγές αυτές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ