ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η αγορά συναντά την ιστορία του Ρεθύμνου

0

 Το Rethymno Open Mall είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Κρήτη, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαική Ένωση, κι έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Οκτώβριο του 2023.

Μια μοναδική εμπειρία έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν οι επισκέπτες του Ρεθύμνου, μέσω του Open Mall, καθώς μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στην καρδιά της παλιάς πόλης και ταυτόχρονα να θαυμάσουν αιώνες ιστορίας στα γραφικά στενά. Η εφαρμογή λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2023, και ήδη έχει καταφέρει να ενώσει 107 επιχειρηματίες σε ένα κοινό όνειρο στήριξης της τοπικής οικονομίας και της ιστορίας της πόλης. Το πρόγραμμα προσφέρει την προβολή και προώθηση των καταστημάτων που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ μέσω αυτής της εφαρμογής, 107 επιχειρήσεις, μπόρεσαν να γίνουν μια ομάδα ανθρώπων με κοινά όνειρα και ανησυχίες. Παράλληλα όμως, το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στο Ρέθυμνο, αποτελεί έναν οδηγό 12μηνου τουρισμού, ενισχύοντας την οικονομία του τόπου, προσφέροντας παράλληλα την εμπειρία της τοπικής κουλτούρας. «Σκοπός είναι να μπορεί ο πελάτης να κάνει την βόλτα του στην παλιά πόλη και να μπορεί να θαυμάσει το Μουσείο, την Ενετική Κρήνη Ριμόντι και όλη εκείνη την ιστορική διαδρομή κάνοντας παράλληλα τις αγορές του στα εμπορικά καταστήματα», είπε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Αθηνά Τσικιντίκου.  

Το Rethymno Open Mall είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Κρήτη, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κι έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Οκτώβριο του 2023. Οι δρόμοι που ανήκουν στο πρόγραμμα είναι η Γερακάρη, Βάρδα Καλλέργη, Αρκαδίου, Τσουδερών, και καταλήγει στη Μελισσηνού. «Συνολικά, 107 επιχειρήσεις είμαστε κάτω από μια σκέπη» πρόσθεσε η κ. Τσικιντίκου, υπογραμμίζοντας πως το πρόγραμμα αυτό βοηθάει και τον καταναλωτή και τον επισκέπτης της περιοχής αλλά και τον ίδιο τον καταστηματάρχη, προσφέροντας έτσι πολλαπλά οφέλη.  

Πρόκειται για μια δράση που είναι ενταγμένη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με τον δήμο Ρεθύμνου (που μέσα από το πρόγραμμα υλοποιεί έργα υποδομής). «Είναι ένας 12μηνος οδηγός. Είναι σαν να σου λέει πως η αγορά του Ρεθύμνου δεν κλείνει. Υπάρχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ανοικτά καταστήματα ώστε να μπορεί προβεί σε αγορές μπαίνοντας απλά σε μια σελίδα, με φωτογραφίες και ότι πληροφορίες μπορεί να χρειάζεται ένας καταναλωτής.

Αρχιτεκτονική κληρονομιά
Ειδικότερα, τα εμπορικά καταστήματα, οριοθετούνται από την Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων – Κωνσταντίνου Γερακάρη (μέχρι Βάρδα Καλλέργη) – Βάρδα Καλλέργη – Αρκαδίου (γωνιά Βάρδα Καλλέργη μέχρι και γωνία Μελισσηνού) – Τσουδερών. Το “Rethymnοn Open Mall” έχει στόχο να αποτυπώνει την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κληρονομιά του Ρεθύμνου, μεταφράζοντας τις κύριες γραμμές και την ομορφιά της πόλης μας σε απλά, σύγχρονα, γεωμετρικά σχήματα. Σύμφωνα με τον εμπορικό σύλλογο, η συμμετοχή των επιχειρήσεων στη δράση συμβάλλει στο να αποκτήσει η αγορά μια ταυτότητα, ένα brand name. Την ίδια ώρα, η περιήγηση στο εμπορικό κέντρο και η διασύνδεσή της με άλλα δρώμενα της πόλης και σημεία πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος, ενισχύσουν την αγοραστική κίνηση και την εξωστρέφεια των καταστημάτων.

Αιώνες ιστορίας
Το Rethymno Open Mall είναι μια μοναδική εμπειρία αγορών που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου και περιβάλλεται από αιώνες ιστορίας. Μέσω του προγράμματος, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο και να ανακαλύψουν τη ζωντανή κουλτούρα που έχει να προσφέρει αυτή η πόλη. Οι επισκέπτες επίσης μπορούν να βυθιστούν στην τοπική κουλτούρα. Το Rethymno Open Mall παρέχει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων από κορυφαίες μάρκες και σχεδιαστές έως τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα. Είτε ψάχνετε για το τέλειο δώρο, ένα αναμνηστικό είτε θέλετε να απολαύσετε τα αξιοθέατα, το Rethymno Open Mall είναι ο ιδανικός προορισμός για όλες τις ανάγκες για αγορές.
 

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ