ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο δυνατός άνεμος παρέσυρε πατέρα και ανήλικα παιδιά με σανίδα SUP στο Ρέθυμνο

0

 Συνελήφθη ο εκμισθωτής των θαλάσσιων σπορ

Τρεις άνθρωποι παρασύρθηκαν χθες Τρίτη 16 Ιουλίου, στη παραλία του Ροδάκινου, στο Ρέθυμνο, από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Ειδικότερα ένας πατέρας με τα δύο του ανήλικα παιδιά νοίκιασαν δύο σανίδες SUP και χωρίς να φορούν σωσίβια παρασύρθηκαν από τα κύματα.

Με τη συνδρομή του λιμενικού και των ναυαγοσωστών εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, ενώ ο εκμισθωτής των θαλάσσιων σπορ συνελήφθη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του λιμενικού:

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Αγίας Γαλήνης, του Ρεθύμνου και των Σφακίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι τρεις (03) αλλοδαποί (υπήκοοι Βελγίου) βρίσκονταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή ¨ΡΟΔΑΚΙΝΟ¨ (Πολύριζος).

Οι αλλοδαποί, ηλικίας 47, 13 και 8 ετών, επέβαιναν σε δύο εκμισθωμένες σανίδες όρθιας κωπηλασίας (SUP), χωρίς να φορούν σωσίβια και παρασύρονταν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι 5 μποφόρ).

Στο σημείο μετέβησαν ένα (01) ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ¨ΚΑΠΤΕΝ ΛΙΖ¨ Ν.Η. 186 καθώς και ναυαγοσώστες.

Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, με τη συνδρομή των ναυαγοσωστών και μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο ¨ΠΛΑΚΙΑ¨, καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο εκμισθωτής θαλασσίων μέσων αναψυχής, για παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ. ¨Έκθεση¨.

cretalive.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ