ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το πλαίσιο λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης στο επίκεντρο της εναρκτήριας συνεδρίασης των Μελών της την προσεχή Τρίτη 23/7

0

Την εναρκτήρια συνεδρίαση της  θα πραγματοποιήσει η προσφάτως ορισθείσα από το Δημοτικό Συμβούλιο νέα Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης,  την προσεχή  Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ.  στο Δημαρχείο Ρεθύμνου. Εκτός από αιρερο

Με πρόσκληση που απηύθυνε στα τακτικά και αναπληρωματικά Μέλη του ΔΣ της Επιτροπής, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης και Πρόεδρος της Επιτροπής Καθ. Νεκτάριος Παπαδογιάννης, τους καλεί  σε συνεργασία στη διάρκεια της οποίας θα γίνει ενημέρωση για το πλαίσιο λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ρεθύμνης με βάση την νέα νομοθεσία και την αναπτυξιακή πολιτική του Δήμου στα θέματα Παιδείας.

Στην νέα Δημοτική Επιτροπή Παιδείας εκτός από αιρετούς όλων των παρατάξεων, εξαιρετικά έμπειρα παλαιά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακά στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων συμμετέχουν για πρώτη φορά Πανεπιστημιακοί Καθηγητές με εξαιρετική εμπειρία σε θέματα Παιδείας, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης καθώς και  Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με τα σχολεία.

Μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης (ΝΠΔΔ) με αυστηρή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η νέα επιτροπή έχει σημαντικό έργο να εισηγηθεί στο ΔΣ Ρεθύμνης για τους νέους τρόπους λειτουργίας και διαχείρισης των σχολικών μονάδων όσον αφορά υποδομές, καθημερινότητα, λειτουργικά έξοδα, προσλήψεις προσωπικού, διασύνδεσης με τα Πανεπιστήμια και αναπτυξιακών δράσεων κτλ.

Την αισιοδοξία του για την αποτελεσματικότητα και την ουσιαστική παρέμβαση της Επιτροπής σε θέματα που άπτονται της  ασφαλούς καθημερινής λειτουργίας των σχολείων, της κάλυψης σημαντικών αναγκών τους σε υποδομές και την διασύνδεσή τους με τις ακαδημαϊκές δομές εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος, ο οποίος ως γνωστόν μετέχει στην Επιτροπή για την προώθηση της κατασκευής του δικτύου σχολικών μονάδων μέσω ΣΔΙΤ στην   περιοχή της Πανεπιστημιούπολής του Γάλλου.

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση θα παραστεί και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης σηματοδοτώντας την σπουδαιότητα που αποδίδεται στις εργασίες της επιτροπής.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ