ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η εορτή του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

0

Το απόγευμα της Παρασκευής, 19ης Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Προφήτου Ηλιού Καλλιθέας Ρεθύμνης, συμπαραστατούμενος υπό του Εφημερίου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Γαβαλάκη, και άλλων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο Σεβασμιώτατος, στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στα μηνύματα και στον ένθεο και κατ’ επίγνωση ζήλο του Προφήτου Ηλιού, προτρέποντας όλους να έχομε και να καλλιεργούμε τις αρετές και τους καρπούς του Παναγίου Πνεύματος.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Σαββάτου, 20ής Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων, συμπαραστατούμενος υπό του Καθηγουμένου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Ιωάννου Κουφουδάκη, και άλλων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Τον Θείο λόγο, κατά προτροπήν του Σεβασμιωτάτου, κήρυξε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Πολάκης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στον βίο και τη μαρτυρία του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Καθηγούμενο και την Αδελφότητα της Μονής, στον Αστυνομικό Διευθυντή Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχο κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, στην Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Ρεθύμνης κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη και σε όλους τους συμμετέχοντες πολυπληθείς προσκυνητές από ολόκληρη την Κρήτη, ευχόμενος να έχομε όλοι αδάπανη την προς Θεόν ικεσία και πρεσβεία του Αγίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Επίσης, με χαρά ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε, ότι η ερχόμενη χρονιά θα είναι επετειακή και συμβολική για την Ιερά Μονή, καθώς συμπληρώνονται 20 έτη από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού και οσιοτρόπου Γέροντος Ευμενίου Λαμπάκη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, γι’ αυτό και το εγκόλπιο ημερολόγιο της Μητροπόλεως για το έτος 2025 θα αφιερωθεί οφειλετικώς σε αυτόν.

Επιπλέον, κατά το επόμενο έτος, χάριτι Θεού, θα εκκινήσουν και οι εργασίες αποκατάστασης της Δυτικής Πτέρυγας, κατόπιν δεσμεύσεως του Περιφερειάρχου Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και ολοκληρώσεως των σχετικών μελετών, ενώ θα προστεθεί και η χαρά της τελέσεως των Εγκαινίων του νέου Παρεκκλησίου της Ιεράς Μονής επ’ ονόματι του Οσίου Πατρός ημών Ιωάννου του Ξένου.

Τέλος, κατόπιν της σχετικής Αποφάσεως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση για τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο Κύπρο, την εθνική αυτή τραγωδία που έλαβε χώρα την 20ή Ιουλίου 1974, ευχόμενος σύντομα ο Θεός, διά πρεσβειών του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, να φέρει την επανένωση και την δικαίωση της Κύπρου και του λαού της.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ