ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Προβληματισμός για τη μοριοδότηση και τον καθορισμό των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων - Επιστολή στον Κυριάκο Πιερρακάκη

0

 Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου τονίζει πως στην απόφαση για τον χαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων των σχολικών μονάδων του Κουλούκωνα, της Τ.Κ. Ζωνιανών και του Αγίου Μάμα πρέπει να περιληφθούν και άλλα απομακρυσμένα σχολεία

Tον προβληματισμό τόσο της σχολικής κοινότητας στο Ρέθυμνο όσο και της τοπικής κοινωνίας για το ζήτημα της μοριοδότησης και του καθορισμού των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων γνωστοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, με επιστολή της στον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η κ. Λιονή αναγνωρίζει ότι στην πρόσφατη επίσκεψή του ο υπουργός διαπίστωσε την ανάγκη να χαρακτηριστούν ως δυσπρόσιτες επιπλέον σχολικές μονάδες της ΠΕ Ρεθύμνου, οι οποίες βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη.

Ανακοίνωσε μάλιστα τον χαρακτηρισμό ως δυσπρόσιτων των σχολικών μονάδων του τέως Δήμου Κουλούκωνα, της τοπικής κοινότητας Ζωνιανών και του Αγίου Μάμα του Δήμου Μυλοποτάμου.

Η αντιπεριφερειάρχης τονίζει πως «μέχρι σήμερα η σχετική απόφαση δεν έχει ακόμα υπογραφεί», ενώ κρίνει σκόπιμο να επισημάνει την ανάγκη «να περιληφθούν επιπλέον σε αυτήν και τα απομακρυσμένα σχολεία τού επίσης ορεινού Δήμου Αμαρίου και του Δήμου Αγίου Βασιλείου (Φουρφουράς, Γερακάρι, Αγία Γαλήνη, Μέλαμπες)».

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα και για αυτόν τον λόγο παρακαλούμε να προχωρήσετε στην υλοποίηση των δεσμεύσεών σας, ώστε τα σχολεία της ενδοχώρας μας να υποστηριχτούν στην έγκαιρη στελέχωσή τους και να μην υπάρξουν καίριες ελλείψεις σε προσωπικό», καταλήγει στην επιστολή της η κ. Λιονή.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ