ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ευχαριστήριο Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα

0

Το χρονικό διάστημα 4 έως και 9 Αυγούστου έλαβε χώρα το 14ο ‘Μουσικό Διδασκαλείο’ στο Μέρωνα Αμαρίου. Το ‘Μουσικό Διδασκαλείο’ αποτελεί πλέον μια διοργάνωση θεσμό η οποία τελεί υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, έχει την στήριξη και τη χρηματοδότηση επίσης των δράσεων από την Περιφέρεια Κρήτης και τέλος του Δήμου Αμαρίου.
Φέτος είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε πλέον των 130 μαθητών και μαθητριών από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Μάλιστα ήταν η πρώτη χρονιά που σε συνεργασία με την Παγκρητική Αμερικής είχαμε συμμετέχοντες από την νεολαία της Ομογένειας.
Θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε:
•    Τους ευγενικούς χορηγούς μας ANEK Lines καθώς και το ξενοδοχείο Alexander Mountain Resort στο Γερακάρι για τη βοήθεια τους σε στοχευμένες ανάγκες του Μουσικού Διδασκαλείου.
•    Το ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνης για τη δωρεάν μεταφορά προς και από το χωριό μας των μαθητών κατά την έναρξη και μετά τη λήξη των σεμιναρίων.
•    Την εθελοντική ομάδα ΕΝΑ Ρεθύμνου, τους εθελοντές Σαμαρείτες καθώς και τον κο Κώστα Κολέλη για την διακριτική παρουσία τους και το ενδιαφέρον που έδειξαν ώστε να διεξαχθεί με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και πρόληψη και αυτό το Διδασκαλείο.
•    Τους εθελοντές αλλά και τους ίδιους τους συγχωριανούς μας για την βοήθεια που μας παρείχαν αυτή την εβδομάδα, ιδιαίτερα τους απόδημους που μας έδωσαν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε μαθητές στις οικίες τους .
•    Τις νοικοκυρές του χωριού που κοπίασαν όλες τις μέρες για να μας προσφέρουν τα νηστήσιμα εδέσματα και να φέρουν σε επαφή τους καλεσμένους μας με την ντόπια κουζίνα.
•    Τους  συγχωριανούς μας που παραχώρησαν τις αυλές τους και φιλοξένησαν σε αυτές τη διεξαγωγή μαθημάτων
•    Τα καταλύματα, ξενώνες και οικοτουριστικό κάμπιγκ της περιοχής που μας έδωσαν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.
•    Τη Βίκυ Αρβελάκη, για τη δυνατότητα που μας έδωσε να προβληθεί στην έναρξη των εκδηλώσεων το ντοκυμαντέρ ‘Πρωτόγονη Φωνή’, ένα ντοκυμαντέρ που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές και βραβείο στο φεστιβάλ ντοκυμαντέρ Ιεράπετρας και βασίζεται στην εμπειρία των συμμετεχόντων στο Μουσικό Διδασκαλείο
•    Τους συνεργάτες μας στις εταιρείες WebPixel (Social Media), Upthink (WebSite), BeforeSound, FlunetProductions,Τσιρώνη Κώστα για τη διαχείριση και προβολή του οπτικοακουστικού υλικού στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο.
•    Πάνω απ’όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όμως τους διδάσκοντες και διδασκόμενους που είναι φορείς του πολιτισμού που σαν Κρήτες και Αμαριώτες πρεσβεύουμε και που είναι αυτοί που δίνουν πνοή και συνέχεια σε όλο αυτό το εγχείρημα. Ελπίζουμε να φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών τους και να απόλαυσαν τη διαμονή τους στο χωριό μας.
Τέλος όπως έχουμε δεσμευτεί και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας σαν Πολιτιστικός Σύλλογος Μέρωνα θα είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναζωογόνησης της περιοχής που έχει πληγεί στις πρόσφατες καταστρεπτικές πυρκαγιές στο νότιο Αμάρι.
Ακολουθήστε το Μουσικό Διδασκαλείο στις δράσεις του

Facebook    https://www.facebook.com/meronascretanmusicworkshops
Official Site https://www.meronasmusic.com/el/
Instagram    meronas.musicworkshops

Εκ του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ