ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ιερά εγκαίνια στην Ιερα Μητρόπολη Λαμπης Συβρίτου και Σφακίων

0

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, μετέβη, το πρωί της Δευτέρας, 19ης Αυγούστου 2024, στην Ενορία Αγίου Ιωάννου Αμαρίου, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε τα Ιερά Εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και Αγίας Λυδίας καθώς και την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σε αυτόν, συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ομίλησαν διαδοχικώς ο Εφημέριος της Ενορίας, π. Γρηγόριος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Καραχάλιος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ανέγερση του εν λόγω Ιερού Ναού από τον κ. Γεώργιο Γαζοράκη, επιχειρηματία καταγόμενο από τον Άγιο Ιωάννη, εξαίροντας το ήθος και την προσφορά του στην Εκκλησία και στον τόπο. Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, αναγνωρίζοντας και τιμώντας αυτή την προσφορά, περικόσμησε τον κτήτορα και εγκαινιαστή του Ιερού Ναού κ. Γεώργιο Γαζοράκη με την Ανωτάτη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ήτοι τον Σταυρόν των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Τίτου, μετά του σχετικού παπύρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο άγιο Λάμπης κ. Ειρηναίο για το παράδειγμα και την αφοσιωμένη στην Εκκλησία διακονία του επί σειρά πολλών δεκαετιών και επαίνεσε τον κτήτορα του Ιερού Ναού κ. Γαζοράκη για τα ευσεβή αισθήματά του, τη φιλοπατρία και τη στήριξή του στην τοπική Ιερά Μητρόπολη, ευχόμενος καταλλήλως προς όλους τους εκλεκτούς παρόντες.

Παρέστησαν Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμαρίου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Σπυριδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, και πλήθος κόσμου από διάφορες περιοχές.

Ακολούθησε αβραμιαία φιλοξενία προς τους εκατοντάδες προσκυνητές στον προαύλειο χώρο του εγκαινιασθέντος Ιερού Ναού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ