ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάλεσμα του συνδυασμού «Συνεργαζόμενο Ρεθεμνιώτικο Εμπόριο» για τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου

0

Θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Συλλόγου (Καστρινογιαννάκη 1, Παλιά Πόλη), στις 11 Σεπτεμβρίου ( 9:00-20:00) και 12 Σεπτεμβρίου (9:00-19:00).

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, αυτοαπασχολούμενε, μικροεπαγγελματία .

Μπροστά στις εκλογές του Συλλόγου μας απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια:

  • Σε σένα που προσπαθείς να επιβιώσεις μέσα σε δύσκολες συνθήκες, κάτω από την ασφυκτική κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.     
  • Σε εσένα που κυβέρνηση και ευρωπαϊκή ένωση σε χαρακτηρίζουν «διαρθρωτικό πρόβλημα», που θα πρέπει να τους αδειάσεις την «εμπορική σου γωνία» για να μαζέψουν την πίτα οι πολυεθνικές.
  • Σε εσένα που εξοντώνουν με άδικους φόρους και χαράτσια ενώ οι μεγάλοι λαμβάνουν πακτωλούς φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων.
  • Σε εσένα που η ψηφιακή μεταρρύθμιση έχει κάνει τη ζωή σου κόλαση με τα my data, τη διασύνδεση των POS,  με την ψηφιακή κάρτα εργασίας .
  • Σε εσένα που η κυβέρνηση  απευθύνει ξεδιάντροπες γενικεύσεις, κατηγορώντας σε ως φοροκλέφτη, μπαταχτσή για να επιβάλλει την τεκμαρτή φορολόγηση με το τελευταίο νομοσχέδιο. Δηλαδή να πληρώνεις φόρο βγάλεις δεν βγάλεις εισόδημα.

              Μακρύς  ο κατάλογος των αντιλαϊκών  μέτρων που είναι ενάντια στην επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων. Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ ,ο άδικος ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, οι αυξήσεις στην ασφάλεια μας, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, η  σχεδιασμένη και ραγδαία υποβάθμιση του νοσοκομείου και η παραπέρα εμπορευματοποίηση στην υγεία, ο εκτοπισμός των μικρομάγαζων από το εμπορικό κέντρο που στρώνει το δρόμο σε αλυσίδες και πολυεθνικές.

Οι έρευνες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα αντικατοπτρίζουν και την δική μας ζωή. Πάνω από το 60% έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα άρα και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Μία στις τρεις επιχειρήσεις βλέπει πολύ δύσκολη τη συνέχιση της εμπορικής της δραστηριότητας. Έξι στις  δέκα  μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στην φορολόγηση. Την ίδια ώρα η ακρίβεια η αναδουλειά, οι πλειστηριασμοί, τα κόκκινα δάνεια έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον δείχνοντας πως το λουκέτο έρχεται όλο και πιο κοντά.  Αυτή είναι η  «κανονικότητα τους» που μάλιστα μας την παρουσιάζουν ως μονόδρομο, που δεν μπορεί να αλλάξει.

Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να σηκώσουμε το δικό μας ανάστημα. Είμαστε οι πολλοί. Έχουμε το δίκιο. Πρέπει όμως και να το επιβάλλουμε. Και δεν θα το καταφέρουμε αν απλά ξεσπούμε, καταδικάζουμε, διαμαρτυρόμαστε ένας-ένας στα μαγαζιά μας, στο face book, στην γειτονιά. Γι’ αυτό έχουμε τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. Όχι βέβαια για να  αναθέσουμε σε μια διοίκηση ερήμην μας να μας σώσει αλλά να πρωτοστατήσει να διεκδικήσουμε ενωμένοι και συντονισμένοι οι πολλοί το δίκιο μας απέναντι στα συμφέροντα των λίγων. Χωρίς ένα Εμπορικό Σύλλογο, που θα είναι έτοιμος να ‘σπάσει αυγά», να μας ενημερώσει, να μας συντονίσει και να μας κινητοποιήσει να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, χωρίς ένα τέτοιο σύλλογο δεν μπορούν να γίνουν και πολλά.

Δυστυχώς συνάδελφοι, με το χέρι στην καρδιά και χωρίς καμιά διάθεση μικροπολιτικής, το προεδρείο της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου δεν πρόβαλε την παραμικρή αντίσταση, το παραμικρό εμπόδιο σε όλα τα παραπάνω. Στις δημόσιες σχέσεις, στις συνεντεύξεις που ωραιοποιούν την κατάσταση και κάνουν το μαύρο άσπρο, τα πήγε μια χαρά. Αλλά στην ενημέρωση, στην οργάνωση των συναδέλφων, στην διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων του Ρεθύμνου δεν έκανε το παραμικρό. Ακόμη χειρότερα με ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις για δήθεν καλύτερο αύριο παρόπλισαν και ακύρωσαν την δύναμη που έχει ένας σύλλογος να διεκδικήσει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των πολλών από εμάς.

Ας θυμηθούμε:

● Έβραζε ο εμπορικός κόσμος όταν ψηφίζονταν το σφαγιαστικό για τους μικρούς εμπόρους φορολογικό. Αρκετοί εμπορικοί σύλλογοι αντιδρούσαν με συνεχείς και πολύμορφες κινητοποιήσεις. Ανησυχούσαν και πολλοί από μας. Το προεδρείο όμως ακόμη και την απόφαση της ΟΕΣΚ (Ομοσπονδία των συλλόγων της Κρήτης) για 3 ωρο κλείσιμο των καταστημάτων αποφάσισε να την υπονομεύσει ανοιχτά. Αποφάσισε να μας καλέσει …. να σβήσουμε τα φώτα στα μαγαζιά!!!!

● Όλο το Ρέθυμνο κατέβηκε στο συγκλονιστικό συλλαλητήριο για το νοσοκομείο στις 22 του Φλεβάρη. Δημόσια προσκλήθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος να συμμετέχει σε αυτό τον Πανρεθεμνιώτικο ξεσηκωμό με ένα συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων τουλάχιστον το δίωρο του συλλαλητηρίου, όπως είχαν κάνει οι συνάδελφοί μας σε Ιεράπετρα, Σητεία κλπ. Δυστυχώς το προεδρείο ούτε σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκε, δίνοντας για άλλη μια φορά εξετάσεις πλήρους υποταγής.  Το έκαναν από μόνοι τους αρκετοί συνάδελφοι, προσπερνώντας την απαράδεκτη στάση του προεδρείου.

● Χρόνια τώρα αποφεύγουν να μιλήσουν για όλα εκείνα που μας κάνουν το βίο αβίωτο αλλά την ίδια στιγμή είναι πρόθυμοι να διαφημίσουν κάθε μπανανόφλουδα (ηλεκτρονικό εμπόριο, ψηφιοποίηση, απελευθέρωση του ωράριου, λευκές νύχτες, την κατάργηση της Κυριακής αργίας) που διευκολύνει το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό.

Ούτε βεβαίως πρέπει να ξεχαστούν οι ευθύνες παραχάραξης των διαδικασιών του ανοιχτού κέντρου εμπορίου, που κάτω από την επιμονή μας αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν, οι δημόσιες και τεκμηριωμένες καταγγελίες για τον τρόπο επιλογής αναδόχων και εργαζομένων σε αυτό, η παραχάραξη των αποτελεσμάτων των προηγούμενων εκλογών και η αυθαίρετη αφαίρεση της 4ης έδρας από τον συνδυασμό μας. Πρακτικές που υποδηλώνουν μια πέρα για πέρα ιδιοκτησιακή αντίληψη για τον Σύλλογο και τις λειτουργίες του.

Ένα είναι σίγουρο. Αν συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια με την ίδια λογική του σημερινού προεδρείου, αν συνεχίσουμε να είμαστε τα καλά και υπάκουα παιδιά, μόνο χασούρα θα μπορούμε να μετράμε και ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες να τα φέρουμε βόλτα.

Το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ θεωρεί πως δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο. Είναι ώρα να αλλάξουμε ρότα. Να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα αντίδρασης, αμφισβήτησης της πολιτικής που μας θεωρεί «διαρθρωτικό πρόβλημα» και προσπαθεί με χίλιους τρόπους να μας ξεφορτωθεί. 

Συνάδελφε συναδέλφισσα αυτοαπασχολούμενε, μικρέ έμπορα σε καλούμε με βάση την εμπειρία σου  να αξιολογήσεις σωστά. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει  ότι τα συμφέροντα των μικρών δεν ταυτίζονται με αυτά των μεγάλων ομίλων. Σε καλούμε να συμμετέχεις στις διαδικασίες του συλλόγου μας και να δώσουμε μαζί την μάχη διεκδίκησης λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Σε  καλούμε να στηρίξεις  το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Ρεθύμνου  αλλάζοντας τους συσχετισμούς στη διοίκηση στον Εμπορικού συλλόγου  για ένα Διοικητικό Συμβούλιο που θα αντιπαλεύει τις πολιτικές που τα τελευταία χρόνια έχουνε φέρει πάνω από 200.000 λουκέτα σε συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα.

Για ένα Δ.Σ. που θα πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα μας για την διεκδίκηση λύσεων στα πραγματικά μας προβλήματα.

Για ένα Δ.Σ. που θα διεκδικεί με την συμμετοχή όλων μας τα παρακάτω

  • Αφορολόγητο στα 12.000€ προσαυξημένο κατα 3000€ για κάθε παιδί
  • Κατάργηση του πρόσφατου νόμου της τεκμαρτής φορολόγησης.
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για ΟΛΟΥΣ χωρις προϋποθέσεις
  • Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας σε ολες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε ενέργεια και καύσιμα
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
  • ΟΧΙ στην απελευθέρωση των ωραρίων
  • Μείωση στο 50% των δημοτικών τελών
  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για υγεία και  παιδεία.
  • Κανείς συνάδελφος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Υποψήφιοι του συνδυασμού «Συνεργαζόμενο Ρεθεμνιώτικο Εμπόριο» για το Δ.Σ.

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΡΚΟΣ

ΕΜΠΟΡΟΣ

ΣΦΑΚΑΚΙ

ΒΑΞΑΒΑΝΕΛΛΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΣΤΙΑΣΗ

ΜΑΡΚΟΥ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥ, 14

ΚΟΣΤΑ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΜΙΚΕΛΕ

ΕΜΠΟΡΟΣ

ΓΕΡΑΚΑΡΗ, 41

ΚΡΕΒΕΤΖΑΚΗΣ

ΘΩΜΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΤΣΟΥΔΕΡΩΝ, 28

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΘΩΜΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, 3

ΠΑΥΛΑΚΗΣ

ΗΛΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΜΠΟΡΟΣ

ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟ

ΣΑΛΒΑΡΑΚΗ

ΕΛΕΝΗ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΜΠΟΡΟΣ

ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ, 36

ΣΤΡΑΤΙΔΑΚΗ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΜΠΟΡΟΣ

ΓΕΡΑΚΑΡΗ, 78-80

ΤΑΧΤΑΤΖΗ

ΑΣΗΜΕΝΙΑ

ΠΕΤΡΟΣ

ΕΣΤΙΑΣΗ

ΜΑΡΚΕΛΟΥ, 78

ΤΡΙΠΟΔΙΑΝΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ, 3

Για την Ο.Ε.Σ.Κ. (Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης)

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ

ΜΑΡΙΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ- ΕΛΕΝΗ)

ΧΑΡ

ΕΜΠΟΡΟΣ

ΧΕΙΜΑΡΑΣ, 6

ΒΑΞΑΒΑΝΕΛΛΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΣΤΙΑΣΗ

ΜΑΡΚΟΥ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥ, 14

ΔΑΒΑΡΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΣΤΙΑΣΗ

Σ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 48

ΚΟΣΤΑ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΜΙΚΕΛΕ

ΕΜΠΟΡΟΣ

ΓΕΡΑΚΑΡΗ, 41

ΚΡΕΒΕΤΖΑΚΗΣ

ΘΩΜΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΤΣΟΥΔΕΡΩΝ, 28

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΘΩΜΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, 3

ΠΑΡΑΣΥΡΗ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, 33

ΠΑΤΡΙΚΗ

ΣΤΥΛΛΙΑΝΗ

 

ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟ

ΠΑΥΛΑΚΗΣ

ΗΛΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΜΠΟΡΟΣ

ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟ

ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΡΚΟΣ

ΕΜΠΟΡΟΣ

ΣΦΑΚΑΚΙ

ΣΑΛΒΑΡΑΚΗ

ΕΛΕΝΗ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΜΠΟΡΟΣ

ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ, 36

ΣΤΑΡΡΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΕΣΤΙΑΣΗ

ΣΤΑΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, 63

ΣΤΡΑΤΙΔΑΚΗ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΜΠΟΡΟΣ

ΓΕΡΑΚΑΡΗ, 78-80

ΤΑΧΤΑΤΖΗ

ΑΣΗΜΕΝΙΑ

ΠΕΤΡΟΣ

ΕΣΤΙΑΣΗ

ΜΑΡΚΕΛΟΥ, 78

ΤΡΙΠΟΔΙΑΝΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ, 3

Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΠΑΤΡΙΚΗ

ΣΤΥΛΛΙΑΝΗ

 

ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ