ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Υπογραφές για το έργο διαμόρφωσης χώρου αναψυχής και ψυχαγωγίας στην Ελεύθερνα

0

 Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκης και των  εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση του έργου "Διαμόρφωση χώρων Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στην Ελεύθερνα". Στην διαδικασία παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Θεμάτων, Προγραμματισμού και Δημοτικής Περιουσίας κ. Άγγελος Μαλάς, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρεθύμνης κ. Πόπη Τζανακάκη και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελεύθερνας κ. Μανώλης Νικολουδάκης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και έχει ενταχθεί στο Μέτρο 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER ΤΑΠΤοΚ - ΠΑΑ 2014-2020 Δράση 19.2.4: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ», από όπου και χρηματοδοτείται.

Περιλαμβάνει την διαμόρφωση και αναβάθμιση ενός δημοτικού ακινήτου εντός του οικισμού Ελεύθερνα, ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα ως χώρος αναψυχής και φιλοξενίας εκδηλώσεων. Θα υπάρξουν λιθόκτιστες υποδομές, κατάλληλος φωτισμός και ανάπτυξη πρασίνου παράλληλα με τις εγκαταστάσεις που θα διαμορφώνουν ένα ασφαλή χώρο που μπορεί να περικλείει πολλές ταυτόχρονες και συναφείς δραστηριότητες για γονείς, παιδιά, εφήβους και ηλικιωμένους

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου που περιλαμβάνει έργα ανάπλασης και εξωραϊσμού, θα δημιουργηθεί ένας χώρος που θα φιλοξενεί ποικίλες δράσεις και παράλληλα θα αξιοποιείται για αναψυχή, περίπατο και παιδικό παιχνίδι.

Το έργο, η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει άμεσα, έρχεται να ανταποκριθεί σε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Ελεύθερνας, για την διαμόρφωση ανοιχτών χώρων πολλαπλής αξιοποίησης, ώστε παράλληλα με την κατάλληλη αναβάθμιση της περιοχής να συμβάλουν στην συνολική ανάδειξη του ενιαίου χαρακτήρα του οικισμού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ