ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ανοίγει ο δρόμος για την Πολεοδόμηση 400 περίπου στρεμμάτων στις περιοχές Περιβολίων και Καλλιθέας Δήμου Ρεθύμνης

0

Τη σύμβαση «Μελέτη Πράξης Εφαρμογής στις περιοχές Περιβολίων και Καλλιθέας της Δημοτικής Ενότητας Ρεθύμνης» την οποία υπέγραψε σήμερα (10/9/’24) ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης με τους αναδόχους μελετητές.

Η μελέτη, αρχικού προϋπολογισμού  577.882,90€,  έχει  χρονοδιάγραμμα περαίωσης τους 24 μήνες.
Αφορά την Πολεοδόμηση και την Μελέτη Πράξης Εφαρμογής νότια του σχεδίου πόλης Ρεθύμνου στις περιοχές Περιβολίων και Καλλιθέας, οι οποίες  σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ρεθύμνου  (ΦΕΚ 348ΑΑΠ/1-10-2013) είναι σε περιοχές επέκτασης σχεδίου πόλεως.
Η συνολική εικόνα των περιοχών προς πολεοδόμηση, είναι κατ’ εκτίμηση 400 στρέμματα (Π.Ε. Περιβολίων – 200 στρέμματα, Π.Ε. Καλλιθέας – 200 στρέμματα)

Σύντομα, θα ακολουθήσει η σύμβαση για την πολεοδόμηση της περιοχής Κουμπέ- Σαρακήνας, έκτασης 500 στρ., μόλις περατωθούν oι απαραίτητες διαδικασίες κυρίως από  το  Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ικανοποιημένος για το συγκεκριμένο έργο, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης  επισήμανε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική αναπτυξιακή εξέλιξη για το Ρέθυμνο αφού με  τις συγκεκριμένες μελέτες,  εκατοντάδες νέα οικόπεδα σε οργανωμένους πολεοδομικά χώρους θα είναι διαθέσιμα, συνθήκη που θα συμβάλλει  στον εξορθολογισμό των αξιών της γης όσο και κατά συνέπεια στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.
Μάλιστα, κατά ευτυχή συγκυρία, η έναρξη των μελετών πολεοδόμησης συμπίπτει με την ολοκλήρωση της διόρθωσης της 56ης Πράξης Εφαρμογής Μασταμπά – Καλλιθέα, η οποία αποδεσμεύει άμεσα δεκάδες οικόπεδα στο σχέδιο πόλης.

«Καταφέραμε να δρομολογήσουμε την επίτευξη ενός  διαχρονικού στόχου του Δήμου Ρεθύμνης που αφορά  τις χρήσεις γης σε όλη του την έκταση. Μέχρι τη λήξη του 2025,  με την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ρεθύμνου,  θα  καθοριστούν οι επόμενες περιοχές προς πολεοδόμηση,  με αποτέλεσμα να  τακτοποιηθεί πολεοδομικά ο Δήμος, να αποκατασταθεί  νόμιμα και να προστατευθεί η δημόσια και ιδιωτική χρήση κάθε σπιθαμής του, χωρίς καταπατήσεις και αυθαιρεσίες», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.   

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ