ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο δήμος Αγίου Βασιλείου για τις απόπειρες τηλεφωνικής απάτης

0

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με απόπειρες τηλεφωνικής απάτης οι οποίες εμπλέκουν την οικονομική υπηρεσία.

Ο Δήμος εφιστά την προσοχή στους δημότες αλλά και στους προμηθευτές του, καθώς έχει λάβει συγκεκριμένες καταγγελίες, που λαμβάνουν παραπλανητικά μηνύματα ή τηλεφωνήματα, να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους (links), να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και προσωπικά στοιχεία, όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς καρτών και να μην πραγματοποιούν καμία σχετική συναλλαγή, καθότι, σε καμία περίπτωση, αυτή η επικοινωνία δεν είναι αληθινή και δεν προέρχεται από τις υπηρεσίες του.

Συγκεκριμένα άγνωστοι τηλεφώνησαν σε προμηθευτές του Δήμου υποδυόμενοι υπαλλήλους της υπηρεσίας με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα ως δήθεν φορολογική υποχρέωση (παρακράτηση) τα οποία στη στην συνέχεια, δήθεν, θα επιστρέφουν από την εφορία.

Ο Δήμος σημειώνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ανάλογες μορφές εξαπάτησης έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές και ζητά να μην υποκύψουν στις απαιτήσεις των αγνώστων αλλά να επικοινωνούν με την οικονομική υπηρεσία για επιβεβαίωση κάθε πληροφορίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ