ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Έρχονται lockers για την αποθήκευση των κινητών στα σχολεία

0

Την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της διαμόρφωσης ειδικών χώρων (locker) που θα μπορούν να αποθηκεύουν τα κινητά τους τηλέφωνα οι μαθητές και οι μαθήτριες στα σχολεία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την καθιερωμένη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Παράλληλα, με το βλέμμα στραμμένο στην εκπαίδευση ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα τοποθετηθούν διαδραστικοί πίνακες σε 30.000 σχολεία, ενώ στάθηκε στην λειτουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου, που αποτελεί μια δωρεάν, πρόσθετη βοήθεια, για ευάλωτες οικογένειες σε απομακρυσμένες περιοχές.

Πρόκειται, όπως είπε, για δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα. «Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πάνε και σε δράσεις που βρίσκονται στον πυρήνα της κοινωνικής μας πολιτικής και βοηθούν να μειώσουμε τις ανισότητες» σημείωσε.

Την ίδια ώρα, εξήγησε πως μέσα από την πλατφόρμα «STOP bullying» που παρουσίασε πέρυσι το υπουργείο Παιδείας «διαχειριστήκαμε τα περιστατικά σχολικής βίας στα σχολεία, οπότε σύμφωνα με τον ίδιο η δέσμευση της κυβέρνησης «να απαγορεύσει τη χρήση κινητών κατά τη διάρκεια σχολείου, δεν είναι απλά μια προσδοκία (...) είναι να αντιληφθούν τα παιδιά, οι δάσκαλοι, οι γονείς ότι βοηθάει την εκπαιδευτική διαδικασία».

Όπως ξεκαθάρισε «δεν είναι τιμωρητικό το θέμα», γιατί όπως πρόσθεσε οι δράσεις αυτές είναι σημαντικό να μην επιβάλλονται από τα πάνω προς τα κάτω».

«Είναι ένα στοίχημα όλων μας, όχι τιμωρητικά αλλά για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας».

Ελπίζουμε να διπλασιάσουμε τους δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου»

Επιπλέον, αναφερόμενος στους πόρους που αντλούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης για την εξυπηρέτηση της κοινωνικής πολιτικής, μίλησε για την εξασφάλιση ενός δισεκατομμυρίου πρόσθετων πόρων από το Ταμείο ενός από τις τράπεζες για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2».

Ένα πρόγραμμα το οποίο «στοχεύει στο να αποκτήσουν το σπίτι τους 20.000 συμπολίτες μας με κόστος στεγαστικού δανείου χαμηλότερο από όσο θα πλήρωναν αν νοίκιαζαν».

«Ελπίζουμε να διπλασιάσουμε τους δικαιούχους, διευρύνοντας σημαντικά και τα κριτήρια και ταυτόχρονα να διαθέσουμε 400 εκ. για επισκευές σπιτιού μέσω άτοκου δανείου χωρίς εισοδηματικά κριτήρια για ενεργειακά αναβάθμιση σε σπίτια».

Αναφέρθηκε επίσης στα χρηματοδοτούμενα απογευματινά χειρουργεία, σημειώνοντας πως «έχει σημασία να δίνουμε δυνατότητα σε συμπολίτες μας που δεν έχουν την οικονομική άνεση, ιδίως σε αυτούς που περιμένουν αρκετό καιρό για προγραμματισμένη εγχείρηση να την κάνουν».

Μιλώντας για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου Μεταφορών από τον Απόστολο Τζιτζικώστα τόνισε πως είναι «πολύ σημαντικό βήμα για την πατρίδα μας που θέλει να είναι πύλη εισόδου για όλη την κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο και εξίσου σημαντικό για τη Ναυτιλία μας».

Από την πλευρά της, η κα Σακελλαροπούλου τόνισε πως είναι πολύ σημαντική η πρόσβαση στη στέγη και την εκπαίδευση, ενώ υπογράμμισε πως για όλα αυτά είναι «φυσικά αναγκαίες οι απαραίτητες υποδομές».

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ