ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Διαμαντοπούλου από Ρέθυμνο: "Οι πολίτες στρέφουν το βλέμμα τους στο ΠΑΣΟΚ"

0

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε σήμερα η  υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο των προεκλογικών της περιοδειών.

Η κ. Διαμαντοπούλου πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση στον χώρο του Ωδείου, παρουσία μελών και φίλων του κόμματος.

Με τη φράση ιστορία μας χτυπάει την πόρτα ξεκίνησε την ομιλία της, εκφράζοντας ανησυχία για τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών. Το καμπανάκι ήταν μεγάλο για το σύνολο της Ευρώπης, σχετικά με τη διαχείριση του κινήματος της ακροδεξιάς, είπε.

«Η πολιτική στον 21ο αιώνα είναι η κατανόηση των αλλαγών που συμβαίνουν και όχι η επανάληψη ανούσιων συγκρούσεων. Βλέπουμε αλλαγές στην εργασία, στη βιομηχανία και στη σχέση δουλειάς- οικογένειας. Βλέπουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, στο αγροτικό κομμάτι όπου υπάρχει οργή. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν επαφή με τις τράπεζες, καθώς τα επιτόκια είναι άπιαστα», ανέφερε.

Η υποψήφια στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές Άννα Διαμαντοπούλου - σύμφωνα με το rethnea.gr - σημείωσε ότι στις ευρωεκλογές έχασε 13 μονάδες η Νέα Δημοκρατία και διαλύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικό επακόλουθο όπως είπε, οι πολίτες να στρέφουν το βλέμμα τους στο ΠΑΣΟΚ και να παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία.

«Όπως στο 74 το ΠΑΣΟΚ μίλησε στις καρδιές και το μυαλό των ανθρώπων, μπορεί να το κάνει και τώρα. Τότε υπήρχε ενθουσιασμός μετάβασης στη δημοκρατία, τώρα υπάρχει απογοήτευση στη Δημοκρατία».

Η κ. Διαμαντοπούλου στάθηκε σε 3 προϋποθέσεις για να καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να εδραιωθεί και να διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας, οι οποίες όπως είπε είναι: η προγραμματική κατεύθυνση του κόμματος, η ρητορική των μελών του σχετικά με το τι κόμμα θέλουν να έχουν και τέλος η ηγεσία του κόμματος.

Στη συνέχεια απαρίθμησε μια σειρά από προβλήματα που μαστίζουν τον πρωτογενή και το δευτερογενή τομέα και επέρριψε ευθύνες στο κυβερνόν κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την έλλειψη  λύσεων σε θεμελιώδη προβλήματα, όπως η κρίση της αγροτικής παραγωγής και της λειψυδρίας που προβληματίζει πολλές περιοχές της χώρας.

«Χρειαζόμαστε αμυντική θωράκιση. Πήραμε ραφάλ φρεγάτες και F35. Ποιο το νόημα να αγοράζουμε όταν δεν φροντίζουμε να μένουν αυτά που αγοράζουμε στη χώρα; Σε κάθε ιστορική περίοδο, μια χώρα δε κρίση, το κράτος οργανώνει την παραγωγή για να μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να παράγει τον πλούτο και να τον αναδιανείμει».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για λανθασμένη αξιοποίηση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την επιδοματική πολιτική να εξυπηρετεί την κάλυψη μόνο μικρών και πρόσκαιρων προβλημάτων.

«Η ΝΔ κυβέρνηση είναι τυχερή. Πήρε λεφτά από τον covid19 και από ΕΣΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα χρησιμοποίησε λανθασμένα όμως, χωρίς να παρουσιάζει πολιτικές, όπως για τη λειψυδρία».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ θα πορευτεί προς τις εκλογές με στρατηγική αυτονομία. Δεν θα γίνει δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ. Στις εθνικές εκλογές θα γίνει κυβερνών κόμμα»

Στο τελευταίο κομμάτι της ομιλίας της, η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στάθηκε στην ανάγκη εύρεσης μιας κομματικής ηγεσίας που θα συγκριθεί και θα αντιμετωπίσει το αντίπαλο δέος.

«Αποφάσισα να ακολουθήσω ένα διαφορετικό τρόπο πολιτικής επαφής με τους πολίτες. Πιστεύω ότι είμαστε σε μια εποχή που αν θέλουμε να προσεγγίσουμε τους νέους, πρέπει να το κάνουμε με άλλο τρόπο. Μιλώντας ξεκάθαρα και εξειδικευμένα. Σας ζητώ να φέρετε στην κάλπη όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και να διατηρήσουμε ένα κλίμα εσωκομματικής ενότητας. Αν εκλεγώ θα καλέσω τους συνυποψήφιους μου για να διατηρήσουμε μια κοινή γραμμή. Αν όχι,  θα είμαι εκεί για να τον στηρίξω».

ekriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ