ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο δύο εργαζόμενες καθαριότητας μετά από έκρηξη μπαταρίας αυτοκινήτου

0

 Μια ανησυχητική εξέλιξη έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της βραδινής βάρδιας στην υπηρεσία καθαριότητας του Ρεθύμνου, όταν δύο εργαζόμενες τραυματίστηκαν εξαιτίας της ανευθυνότητας κάποιων πολιτών που πέταξαν μπαταρία αυτοκινήτου σε κάδο ανακύκλωσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που οι εργαζόμενες επιχειρούσαν να απομακρύνουν τα αντικείμενα από τον κάδο, με αποτέλεσμα η μπαταρία να εκραγεί μπροστά τους, προκαλώντας τους αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς.

Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παρόλο που η κατάσταση της υγείας τους δεν χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη, οι γιατροί τις παρακολουθούν προληπτικά, καθώς οι τραυματισμοί απαιτούν ειδική φροντίδα.

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πολλές φορές στο παρελθόν για τις καταστροφικές συνέπειες που προκύπτουν όταν οι πολίτες δεν ακολουθούν τους κανονισμούς ανακύκλωσης. Όπως έχουν τονίσει πολλάκις οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας, είναι συχνό φαινόμενο να βρίσκουν στους κάδους ανακύκλωσης επικίνδυνα αντικείμενα, όπως μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, ακόμη και οικιακά απορρίμματα.

neakriti.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ