ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το Ρέθυμνο χρειάζεται Ανατροπή της Δημοτικής αρχής του Σταύρου Μπεμπή

0

Μπεμπής Σταύρος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Με τον συνδυασμό

Ρέθυμνο- Αλληλεγγύη- Ανατροπή

Σε λίγες μέρες έχουμε Δημοτικές εκλογές . Ο Δήμαρχος κ Μαρινάκης εν όψη των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών προσπαθεί να πείσει όλους μας ότι ζούμε στο επίγειο παράδεισο σε μία διαφορετική πόλη από τις άλλες . Ο λόγος του στην  προεκλογική του παρουσία περιφέρετε ακριβώς απέναντι από αυτό που φοβάται .

Τι φοβάται ;

Φοβάται αρχικά να  μιλήσει να παραδεχτεί ότι στηρίζεται από το Πασοκ και το περιβάλλον του Βενιζέλου και παρουσιάζεται ξαφνικά Ανεξάρτητος.

Φοβάται να μιλήσει για την θηλιά στο λαιμό  που έχουμε και στο Ρέθυμνο και όλο στενεύει κάτω από το βάρος ενός χρέους. Μία θηλιά που δημιούργησαν αυτοί οι οποίοι πριν από 8 χρόνια τον ανέδειξαν για υποψήφιο Δήμαρχο.

Θέλει όλοι οι πολιτικοποιημένοι πολίτες του δήμου μας να αποδεχτούμε ότι οι δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν πολιτικό χαρακτήρα . Την ίδια όμως  στιγμή ό ίδιος εφαρμόζει σιωπηρά την κεντρική κυβερνητική πολιτική του μνημονίου  .

Μας παρουσιάζεται σαν τον μοναδικό άνθρωπο που θα υλοποιούσε τα ήδη προγραμματισμένα έργα από την προηγούμενη δημοτική αρχή . Παρουσιάζει τον εαυτό του σαν το μοναδικό πολίτη αυτής της πόλης που είχε την δυνατότητα να διεκδικήσει τα κοινοτικά κονδύλια για έργα. Θέλει να μας πείσει όλους ότι αν ήταν κάποιος άλλος Δήμαρχος δεν θα διεκδικούσε δεν θα υλοποιούσε  .

Τα έργα τα οποία ήταν είδη προγραμματισμένα υλοποιήθηκαν και τα έργα που διεκδικήθηκαν υλοποιούνται .Δεν θα αναφερθώ στην εσκεμμένη καθυστέρηση υλοποίησης των έργων κρατώντας τα έως τις εκλογές που έχουν κάνει τους δημότες από την ενδοχώρα να είναι στην ουρά για να μπούν στην πόλη. Δεν θα αναφερθώ για τις αρνητικές επιπτώσεις εν όψη τουριστικής περιόδου να υλοποιούνται έργα σε καθαρά τουριστικές περιοχές .

Θα αναφερθώ όμως στις προεκλογικές του προγραμματικές δηλώσεις του πριν  από την πρώτη του εκλογική αναμέτρηση .

Είχε εξαγγείλει την κατασκευή του περιφερικού δρόμου . Είχε εξαγγείλει την κατασκευή περιφερειακών παρκινγκ και την παράλληλη χρήση μικρών λεωφορείων . Κατασκευή παρκινγκ στους τέσσερεις μάρτυρες και πλατεία αγ Γεωργίου . Είχε εξαγγείλει ισόρροπη ανάπτυξη στα χωριά με την πόλη και ότι Ρέθυμνο δεν είναι μόνο η πόλη. Εξαγγελίες τις οποίες είχε παρουσιάσει σε μακέτες .Μακέτες πού είδαν όλοι Ρεθυμνιώτες στα προεκλογικά του φυλλάδια και σε δημοσιεύσεις του στις εφημερίδες. Είχε εξαγγείλει την δημιουργία επιτροπών γειτονιάς και ότι ο δημότης θα έχει λόγο στον Δήμο. Πέρασε η πρώτη τετραετία μα δεν υλοποίησε τις εξαγγελίες του αυτές . Σε ερωτήσεις που του γινόντουσαν την ευθύνη μη υλοποίησης  την μετακύλησε σε άλλους.

Στην προεκλογική του καμπάνια την δεύτερη τετραετία ξανακούσαμε πάλι ακριβώς τις ίδιες εξαγγελίες για τα παραπάνω. Φτάνουμε στο τέλος της δεύτερης θητείας του διαπιστώνοντας ότι ούτε και αυτή την φορά έχουν υλοποιηθεί μεταφέροντας πάλι την ευθύνη σε άλλους.

Αλαζονεία αυταρχισμός προσβολή . Αυτό το τρίπτυχο δεν θέλει ανάλυση είναι γνωστό σε όλους .

Τα προβλήματα που έχουν τα Περιβόλια τα αντιμετωπίζει με την εύκολη λογική του ο δήμαρχος λέγοντας ότι τα έκαναν οι προηγούμενοι. Τι σημαίνει όμως κ Δήμαρχε τα έκαναν  άλλοι ; Σημαίνει ότι πρέπει να τους στείλεις στα δικαστήρια και σε δρόμους δύσβατους και δύσκολους που καλά ξέρεις ότι απαιτούνται μεγάλα χρηματικά ποσά γνωρίζοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι με χαμηλά εισοδήματα αφήνοντάς τους έτσι απλά ανυπεράσπιστους ; Λυπάμαι κύριε Δήμαρχε αλλά πρέπει κάποιος να σας πει ότι ο δήμαρχος κάθε πόλης δεν είναι για να φτιάχνει μόνο πεζοδρόμια. Πρέπει να είναι δίπλα στο πλευρό των δημοτών του ,και στα δύσκολα προβλήματα που όντως δημιούργησαν οι προηγούμενοι. Κάποιοι όμως από τους προηγούμενους ξεχνάς ότι τους έχεις δημοτικούς συμβούλους  και κατά περιόδους τους είχες σε μεγάλες θέσεις ευθύνης.

Μιλάει αρνητικά ο Δήμαρχος για τους αντίπαλους συνδυασμούς . Δεν μας λέει όμως ότι στους αντίπαλους αυτούς συνδυασμούς σε αρκετούς από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους είχε κάνει πρόταση να συμμετέχουν στον δικό του συνδυασμό και του αρνήθηκαν. Αρνήθηκαν συμμετοχή στην αλαζονεία στην αυταρχική συμπεριφορά και στην προσβολή και τις πολιτικές του πρακτικές.

Η δημοτική αρχή πρέπει να είναι στο πλευρό των  δημοτών που περιμένουν στην ουρά του ΟΑΕΔ , στην ουρά  για μια θέση φτηνού ξενοδοχοϋπαλλήλου , στην ουρά του πλειστηριασμού ,  στην ουρά των συσσιτίων ,στην ουρά των  διαλυμένων  δημόσιων υπηρεσιών με τους απολυμένους εργαζόμενους.

Πρέπει ο δήμος να φροντίζει οι δημότες να μην είναι στην ουρά τις εφορίας και να προσπαθεί να δει πως θα αποκαταστήσει το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ του που του έγινε από τον Δήμο . Δεν πρέπει να είναι στην ουρά της τράπεζας για να μάθει ποιος του αφαίρεσε – κατάσχεσε τις πενιχρές οικονομίες του από τον λογαριασμό του .

Για αυτόν τον λαϊκισμό κατά τα λεγόμενα του δημάρχου επιτέλους πρέπει να μιλήσουμε . Να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα και να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί που αναλογούν.  Με την ψήφο μας οι άχρωμες εκλογές που προσπαθούν να φτιάξουν , να πάρουν χρωματισμό, να γίνουν ξεκάθαρη πολιτική μάχη εναντίωσης και ανατροπής στους μνημονιακούς πολιτικούς εκπροσώπους στους Δήμους καθώς και στον Δήμο Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ