ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παιδιατρική κλινική νοσοκομείου Ρεθύμνου

0

Στο σημερινό σημείωμα θα πρέπει να “καταχραστώ” τη φιλοξενία της εφημερίδας για να σας περιγράψω μία προσωπική ιστορία. Σ’ ένα βαθμό οφείλω να το κάνω, αφενός για να εκφράσω θερμές ευχαριστίες στους ανθρώπους της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και αφετέρου διότι θεωρώ πως εμπειρίες σαν και αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω πρέπει να δημοσιεύονται και να γίνονται ευρέως γνωστές.

Η ιστορία συνοπτικά: την περασμένη Παρασκευή, το βράδυ, λόγω ασθένειας του παιδιού, επισκεφτήκαμε τα επείγοντα του Νοσοκομείου για να επισκεφτούμε τον παιδίατρο. Μετά από κάμποση αναμονή, εξετάσεις, εργαστήρια, ακτινογραφίες και αρκετά κλάματα βγήκε το ιατρικό πόρισμα. Η γιατρός είπε πως ο μικρός είτε έπρεπε να κάνει εισαγωγή για να λάβει φαρμακευτική αγωγή είτε θα μπορούσαμε να τον πάρουμε σπίτι και να παίρνει την αντιβίωση εκεί. Με αρκετή διστακτικότητα και μετά από συζήτηση αποφασίσαμε να μείνουμε στο Νοσοκομείο.

Ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο, στην καινούρια παιδιατρική πτέρυγα. Εκεί βρήκαμε, προς μεγάλη μας έκπληξη και ικανοποίηση, ένα σύγχρονο, πεντακάθαρο χώρο και ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά, πράγμα που το επιβεβαίωσε με τις πρώτες του αντιδράσεις ο μικρός. Ένα παιδί με ασθένεια και υψηλό πυρετό έκανε σαν να ήταν (σχεδόν) σε παιδότοπο. Τα δωμάτια ευρύχωρα, πολύ καθαρά χωρίς να θυμίζουν σε τίποτα θάλαμο ασθενών. Όλα ήταν εξαιρετικά με λίγα λόγια.

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, ό,τι και να γράψω είναι λίγο. Οι γιατροί ήταν εκεί ανά πάσα ώρα για οτιδήποτε χρειαζόταν κάποιο παιδί ή κάποιος γονέας. Με κάποιο μαγικό τρόπο δεν έδειχναν ποτέ κουρασμένοι, ακόμη και στις τρεις το πρωί! Επίσης έδειχναν τεράστια υπομονή τόσο απέναντι στα παιδιά όσο και απέναντι στους γονείς. Απαντούσαν με ηρεμία και κατανόηση σε οποιαδήποτε ερώτηση όσο παράλογη και αν ήταν. Τέλος, το πιο σημαντικό από όλα. Οι άνθρωποι πραγματικά ξέρουν τη δουλειά τους. Δεν χρειάζονται κάποιον να το γράψει, αλλά πραγματικά το καταλάβαινες από τον απλό τρόπο με τον οποίο σου εξηγούσαν το κάθε τι που αφορούσε στην πορεία της ασθένειας του παιδιού, έτσι ώστε να καταλαβαίνεις και εσύ μέσα σε όλη σου την άγνοια και τη συναισθηματική φόρτιση. Φυσικά η πορεία της ανάρρωσης των παιδιών ήταν αυτή που οι γιατροί είχαν πει.

Δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά και στις νοσηλεύτριες. Ζητάω συγνώμη για το ανάλαφρο της έκφρασης, αλλά μήπως τις προσλαμβάνουν μετά από οντισιόν;; Όλες εκεί, όλες με πηγαία ευγένεια και καλοσύνη. Πολύ καλά καταρτισμένες και με αδιάκοπη διάθεση για να κάνουν την παραμονή όλων μας εκεί πιο εύκολη. Όπου έπρεπε  ήταν καθησυχαστικές ενώ σε περιπτώσεις που χρειαζόταν μεγαλύτερη προσοχή ήξεραν πώς να σε κρατήσουν σε εγρήγορση χωρίς να σε πανικοβάλλουν. Σε όλα σωστές, χρήσιμες και με άψογο επαγγελματισμό χωρίς ψυχρότητα.

Τέλος, πολύ καλή εντύπωση μας έκαναν και οι κυρίες που έχουν επιφορτιστεί με την καθαριότητα του χώρου. Πέρα από την προγραμματισμένη ώρα, σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή, ό,τι ώρα και να ήταν, έρχονταν με χαμόγελο και φρόντιζαν για την υγιεινή του χώρου είτε είχε διαταραχθεί λόγω ασθένειας είτε λόγω… ζωηράδας ορισμένων ασθενών.

Προς όλο το προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Ρεθύμνου τις θερμότερες ευχαριστίες και να γνωρίζετε πως είστε άξιοι εκτίμησης, σεβασμού και συμπαράστασης. Να είστε όλοι καλά!!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ