ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευτυχισμένη Άγνοια

0

O Eric Hagerman κατηγορείται από τους New York Times ότι είναι ο ‘μεγαλύτερος εγωιστής’ της Αμερικής. Άλλοι πάλι, θεωρούν ότι είναι ‘κακομαθημένος’, γιατί δεν ‘ασχολείται με τον κόσμο’, ή γιατί ‘αγνοεί τη δυστυχία των συνανθρώπων του’.

Ο ίδιος δεν γνωρίζει αυτές τις κατηγορίες. Αν και ‘βαριέται’ λίγο, είναι χαρούμενος όσο ποτέ άλλοτε.

Ποια όμως είναι η ‘αμαρτία του’?

Το 2016, μετά τη νίκη του Trump, αισθάνθηκε τόσο απογοητευμένος, που αποφάσισε να κάνει κάτι. Σε προηγούμενες πολιτικές ‘απογοητεύσεις’, είχε ακολουθήσει τα γεγονότα, είχε στεναχωρηθεί, επαναστατήσει, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι.

Τώρα όμως, αποφάσισε να γίνει ‘ερημίτης’. Να ‘αποσυνδεθεί’ από όλες τις ειδήσεις, και όχι μόνο τις λεγόμενες ‘ψευδείς’.

Το πήρε τόσο σοβαρά το θέμα, που υιοθέτησε τις εξής συνήθειες:

  • Αγόρασε ακουστικά για να ακούει ‘λευκό θόρυβο’ κάθε φορά που σταματάει για να αγοράσει καφέ.
  • Εγκατέλειψε όλα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
  • Βλέπει την αγαπημένη του ομάδα μπάσκετ με σίγαση ήχου.
  • Απαγορεύει σε όλους τους φίλους, συγγενείς και γνωστούς, να μιλάνε μπροστά του για κάθε είδους τρέχοντα γεγονότα.

Αυτή τη στιγμή, ο πρώην διευθυντής της Nike δε γνωρίζει τίποτα για τα σκάνδαλα των Αμερικανικών εκλογών και την ανάμειξη της Ρωσίας σε αυτές, για τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Las Vegas, για τον Harvey Weinstein και τα ροζ σκάνδαλα. Επίσης δε γνωρίζει τίποτα για την κριτική που του ασκούν τα Αμερικανικά ΜΜΕ.

Πόσο εγωιστική είναι όμως στην πραγματικότητα η στάση του Hagerman απέναντι στα Αμερικανικά και διεθνή τρέχοντα γεγονότα;

Λίγες ημέρες πριν, ακόμα ένα σκάνδαλο βγήκε στη διεθνή επιφάνεια, όταν ο Christofer Wylie αποφάσισε να γίνει ο πληροφοριοδότης των εταιριών Cambridge Analytica και Facebook, και της υπόγειας δράσεις της πρώτης, υπέρ της προεκλογικής εκστρατείας του Trump.

Ως γνωστόν, η δράση αυτή περιελάμβανε την ‘συγκομιδή’ χρηστών του Facebook και κατόπιν, την άσκηση επιρροής όσον αφορά την ιδεολογία και τέλος, την ψήφο τους.

Σήμερα, μετανιωμένος και μπερδεμένος, αποφάσισε να ανοίξει το ‘καπάκι’ αυτής της αποχέτευσης που ονομάζεται πολιτική και τακτική ‘συγκομιδής’ ψήφων.

Η Cambridge Analytica όμως, δεν επηρέασε μόνο τις Αμερικάνικες εκλογές. Εργάστηκε σκληρά και υπέρ του Brexit.

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, κάθε χρήστης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που είναι ‘βαμμένος’ υποστηρικτής του Brexit και του Αμερικανού προέδρου, ίσως να συνειδητοποιεί πλέον την ουσιαστική ‘ανελευθερία’ του. Ίσως να βλέπει τα ψέμματα και τις τακτικές της Cambridge Analytica, και να αναρωτιέται πως έχασε τόσο χρόνο νομίζοντας ότι είναι ένας καλά ενημερωμένος πολίτης.

Ο Eric Hagerman πάλι, δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.

Δε γνωρίζει τίποτα, αλλά είναι χαρούμενος.

Οι προαναφερθέντες άτυχοι, ούτε αυτοί γνωρίζουν τελικά, αλλά ούτε και χαρούμενοι είναι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ