ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πολιτικά «παιχνίδια»

0

Τα πάντα για την πολιτική λοιπόν! Δεν μας ξαφνιάζει, έτσι έκαναν πάντα. Προσπαθούσαν να βρουν το κατάλληλο τάιμιγκ για να επωφεληθούν από πλευράς καφαλαιοποίησης των ψήφων. Αν και διαθέτουν συμβούλους σπουδαγμένους στην επικοινωνίας (που τους ακριβοπληρώνουμε εμείς μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό…) τα σενάρια, ευτυχώς για μας, δεν τους βγαίνουν πάντα…

Δείτε τα νεώτερα από τις κινήσεις της κυβέρνησης: Την καινούργια κόντρα που έχει ξεσπάσει στην Κεντροαριστερά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση έσπευσε να αξιοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας έτοιμος να συζητήσει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Τη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικρίνει τη Φώφη Γεννηματά για την πρωτοβουλία της θεωρώντας ότι το πολιτικό περιβάλλον με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν ευνοεί και δεν προκρίνει τη δυνατότητα συνεννόησης, ο πρωθυπουργός την καλεί να διαμορφώσουν μία πλειοψηφία που θα προωθήσει προοδευτικές αλλαγές στο υπάρχον συνταγματικό πλαίσιο.

Μεγάλα λόγια ή κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα; Τα συνηθίζουν αυτά τα «παιχνίδια» οι πολιτικοί. Θεωρούν ότι τέτοιες εντυπωσιακές κινήσεις θα αιφνιδιάσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους… Αλλά, πραγματικά, είναι αυτό που απασχολεί σήμερα, τους πολίτες αυτής της χώρας;

Όχι βέβαια! Τον κόσμο, τους απλούς πολίτες τους απασχολούν πολύ πιο απλά πράγματα, ο βιοπορισμός στην καθημερινότητα του και όχι τέτοια μικροπολιτικά αλισβερίσια…

Αλλά αυτοί επιμένουν, απτόητοι:

«Οι παρόντες κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί επαρκούν, προκειμένου να διαμορφωθεί -σύμφωνα με όσα ο νομοθέτης ορίζει- μια θετική πλειοψηφία εκκίνησης της Αναθεωρητικής Διαδικασίας», τόνιζε ο πρωθυπουργός καλώντας ουσιαστικά το Κίνημα Αλλαγής να απομακρυνθεί από το «άρμα» της ΝΔ και να κρατήσει αποστάσεις από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αρκετοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο το μεγάλο «βαρίδι» για την μετεκλογική συμπόρευση των δυο χώρων.

Με διπλωματικό τρόπο ο πρωθυπουργός, δεν λέει όχι σε ένα τετ-α-τετ με τη Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας με έμφαση πως «αν ο τόπος χρειάζεται μια γενναία τομή, αυτή δεν μπορεί να είναι πολιτικά ουδέτερη».

Ενόχληση, ωστόσο υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την Φώφη Γεννηματά με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη να υπενθυμίζουν πως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεν συμμετείχε στον διάλογο όταν γινόταν. Συμπλήρωναν πως η πρόταση της σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί στην κοινοβουλευτική συζήτηση που θα γίνει μετά τη λήξη του προγράμματος τονίζοντας πως «όλα θα γίνουν στην ώρα τους».

Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι ένα «εκλογικό χαρτί» του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο δεν αποκλείεται να «τραβήξει από την τράπουλα» προς το τέλος του 2018, δηλαδή λίγους μήνες πριν από τις εκλογές.

Να τα λοιπόν τα πολιτικά «παιχνίδια» που σας λέγαμε από την αρχή αυτού του άρθρου… Και όπως το έχουμε δηλώσει ως τώρα, δεν μας αφορούν πραγματικά. Εμείς όπως και οι πολίτες αυτής της χώρα αγωνιούμε για άλλα, πιο πεζά πράγματα. Να μη λείπει το ψωμί από το τραπέζι της οικογένειας και να είναι σε θέση να καλύπτουν τις καθημερινές στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Δεν θέλω να επεκταθώ πάνω σε αυτό. Ο καθένας αντιλαμβάνεται με το δικό του τρόπο το πρόβλημα, όπως αυτό εξελίσσεται. Και το μόνο που καταφέρνουν τελικά οι πολιτικοί, είναι να προσθέτουν προβλήματα πάνω στα προβλήματα που οι ίδιοι πρόσθεσαν με τα συνεχή μνημόνια τους στην πλάτη αυτού του λαού…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ