ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι ελεγκτές είναι εδώ

0

Συνειδητά, δεν θέλω να ασχοληθώ με την πολιτική. Είναι τόσο πολύ "στημένο" το παιχνίδι και οι τακτικές που ακολουθούν τα δύο μεγάλα κόμματα, με σκοπό να πείσουν τους ψηφοφόρους τους, που όλα αυτά μου είναι παγερά αδιάφορά. Ας ασχοληθούν εκείνοι που έχουν ως οξυγόνο τους, αυτές της άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Απλά ανακυκλώνουν τον δικομματισμό.

Και ας πάμε σε ένα άλλο θέμα που εμείς θεωρούμε πολύ σοβαρό. Διότι, τυπικά μπορεί, ως χώρα, να βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά οι "φίλοι μας" - δανειστές μας είναι εδώ και μας παρακολουθούν σε κάθε βήμα μας. Τέτοια ελευθερία!

Με αντικείμενο λοιπόν, όπως διαβάζουμε τα εργασιακά και δημοσιονομικά ζητήματα συνεχίζονται οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών, αφού την Τρίτη εξετάστηκε η πορεία 16 εκκρεμοτήτων, μεταξύ των οποίων τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αυτά μαθαίνουμε από τις πηγές που αφήνουν σκόπιμα να φανεί κάτι. Διότι προφανώς δεν τα λένε όλα. Έχουμε μάλιστα δώσει και βαρύγδουπους τίτλους στους πληροφοριοδότες του τι συμβαίνει στο HILTON, το κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου γίνονται οι κουβέντες.

Έτσι μαθαίνουμε ότι σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, στο τραπέζι τέθηκε για να συζητηθεί με την αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου το θέμα για τον κατώτατο μισθό. «Θέλουν να το δουν και να ανταλλάξουμε απόψεις εάν, εκτός από θετικές επιπτώσεις (κοινωνικά και στην ζήτηση στην oικονομία), θα έχει και αρνητικές επιπτώσεις». Έστι είναι, μας φροντίζουν οι άνθρωποι.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα κλιμάκια των θεσμών «δίνουν πολύ μεγάλη σημασία και θέλουν να γίνει μια συζήτηση για τις δικαστικές αποφάσεις, τα αναδρομικά και πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να τα αντιμετωπίσει», καθώς ζητούν να μάθουν το ρίσκο σε περίπτωση που ακολουθήσουν και άλλες αποφάσεις. Ιδού και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ως θεσμού…

Σε ό,τι αφορά το πεδίο των χρηματοοικονομικών, ο ίδιος αξιωματούχος, ανέφερε πως το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε το νέο πλαίσιο προστασίας που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη/Σταθάκη με βάση το κυπριακό μοντέλο» και πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα παρουσιάσει στην Κομισιόν το νέο σύστημα με τις κρατικές εγγυήσεις.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει φτιάξει μια Επιτροπή με την Τράπεζα της Ελλάδος για να φέρει σε μεγαλύτερη ωριμότητα το σχήμα που προτείνει ο Γιάννης Στουρνάρας. Η πρόταση για τις εγγυήσεις είναι πιο ώριμη τώρα για να παρουσιαστεί. Για την άλλη πρόταση η κυβέρνηση θα παρουσιάσει επίσης σχέδιο όταν το ετοιμάσει η ομάδα εργασίας».

Φυσικά κανείς μας δεν γνωρίζει τι περιέχουν αυτές οι προτάσεις, αλλά ο κυβερνητικός αξιωματούχους μιλάει ως όλοι να είναι συμμέτοχοι, ενώ εκείνοι κουβεντιάζουν και δεσμεύονται.

Στην ατζέντα, εκτός από τη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό και τις δικαστικές αποφάσεις, βρίσκονται επίσης φορολογικά – διοικητικά θέματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Χθες, Παρασκευή, αναμένονταν να κλείσει αυτός ο κύκλος συζητήσεων.

Αλλά εσείς μην ανησυχείτε... Συνεχίστε να ασχολείστε με τη Συμφωνία των Πρεσπών... Το αν συνεχίζεται να υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής σας, ίσως  αποτελεί μάλλον μικρής σημασίας ζήτημα. Συνεχίστε να διαδηλώνετε για τη Μακεδονία. Αυτά προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι τα πιο σοβαρά ζητήματα στη ζωή μας.

Αλλά εμείς ξέρουμε ότι δεν είναι... Εσείς το ξέρετε άραγε αυτό; Ή με τη συναίνεση σας επιλέγετε να γίνετε αλοιφή στο ψωμί με το οποίο διατηρούν την ύπαρξη τους, για να συνεχίζουν να επιβιώνουν στην πολιτική κονίστρα και αύριο, όταν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει. Ευχαριστούμε! Δεν θα πάρουμε…

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ